Música

La crònica

La força de la música

Aquest cap de setmana, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya ( SCCC ) ha ofert quatre concerts entre divendres i diumenge a l’Auditori de Girona, amb l’aforament restringit per les circumstàncies. De fet, els músics han hagut de fer doble feina per compensar, en termes d’audiència, els dos concerts que feien habitualment cada tardor per presentar cada nou projecte de la SCCC, la singular formació impulsada per la Fundació Metalquimia. Sí, tardor, tot i que aquesta vegada la pandèmia ha obligat a retardar la cita anual amb la formació dirigida per Francesc Cassú fins als últims dies de la primavera. Però no importa: la Simfònica de Cobla i Corda, que fusiona els instruments de cobla de La Principal de la Bisbal i la dimensió simfònica de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, es va adaptar a tots els canvis i finalment va poder presentar el seu últim doble disc, Emociona’t amb la SCCC. 25 anys de Música Global , que celebra el primer quart de segle de la discogràfica gironina, una de les més importants de la música catalana, com ho demostra el seu catàleg, que és també la base del repertori del nou projecte de la SCCC.

Amb les veus solistes d’Elena Gadel, Manu Guix, Paula Giberga i Miki Núñez i el suport vocal de la Polifònica de Puig-reig –més la incorporació en la part instrumental d’una minibanda de rock, amb guitarra, baix i bateria, perquè així ho reclamava el material manipulat–, la Simfònica de Cobla i Corda va insuflar una energia renovada a un grapat de cançons que, en molts casos, ja tenen estatus de clàssics absoluts, com ara Si vens de Ja T’ho Diré –el grup que va estrenar el catàleg de Global fa 25 anys–, Camins de Sopa de Cabra, Els teus ulls glaucs de Glaucs i Corren de Gossos. També s’ha de dir que la tria estava ben feta i que, com és lògic, després d’escoltar himnes tan vitalistes com ara Ens en sortirem d’Obeses, Ara de Doctor Prats, Tornarem de Lax’n’Busto, Rock&Roll dels Catarres, Escriurem de Miki Núñez, Volcans de Buhos i Junts som invencibles de Bipolar, reinterpretats per tot un exèrcit pacífic d’instrumentistes i cantants, el públic sortia de la sala convençut que tot és possible, ja sigui acabar amb la pandèmia o amb totes les injustícies. És la força de la música.

No hi van faltar felicitacions en vídeo per a l’equip de Música Global –incloses les del president Puigdemont i el conseller Lluís Puig– i la tradicional interpretació d’Els segadors que clou tots els concerts de la Simfònica de Cobla i Corda: un projecte amb un gran potencial, com ho demostren els quatre premis Enderrock per votació popular que ja acumula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona