Art

Lluís Roura posa color a la tonyina Trini de l’Escala

Les il·lustracions del llibre escrit per Lurdes Boix s’exposen a la galeria Port 25

L’artista Lluís Roura (Sant Miquel de Campmajor, 1943) és l’autor de les il·lustracions del conte Trini, la tonyina de l’Escala, escrit per l’arxivera Lurdes Boix i editat pel Museu de l’Anxova i de la Sal per tal de divulgar la llegenda d’aquesta popular tonyina que visita el port de la localitat cada any pels volts de Nadal. Les obres originals de Roura formen part d’una exposició que es va inaugurar dissabte a la galeria Port 25 i que es podrà visitar fins al 14 d’agost.

Aquesta és la primera exposició del reconegut pintor empordanès des del 2017, i la formen una quinzena d’olis sobre tela de petit format, a més de tres paisatges característics, amb els camps llaurats d’un groc fulgurant i el cel esgarriat per la tramuntana. Cada una de les il·lustracions correspon a una escena del llibre, i s’exposa a la galeria amb el text de Lurdes Boix que li correspon perquè els visitants puguin seguir la història durant el recorregut.

“El públic trobarà un Roura diferent, no el Roura clàssic al qual està acostumat”, advertia el mateix artista durant la presentació, que va explicar que “es tracta d’obra de molt petit format, a cavall entre la pintura i la il·lustració, més realista, i amb una temàtica que s’allunya de la iconografia” que més l’identifica. Els responsables de la galeria, Neus Guirado i Lluís Casas, van coincidir també en “la singularitat” de l’exposició, que “ens acosta una vessant menys coneguda de Lluís Roura”, en la primera presentació d’obra nova de l’artista des de fa quatre anys. “Estem molt satisfets de poder acostar al públic aquestes obres, responent a la nostra filosofia de difondre l’obra dels artistes de la nostra zona”, van afegir. La galeria Port 25 la va fundar el 1987 Frederic Ballester, en reconvertir part dels menjadors de l’antiga fonda familiar, el conegut hostal Casa Nieves, obert l’any 1916 al carrer del Port de l’Escala. Avui són la seva neta, Neus Guirado, i el seu marit, Lluís Casas, els qui dirigeixen l’espai, fidels a la mateixa filosofia de promoure els artistes locals.

A la inauguració hi van assistir l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga López; el regidor de Cultura i Joventut, Rafel López Vacas; el mateix pintor, Lluís Roura, i l’autora del llibre, Lurdes Boix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA