Altres

Girona, Besalú i Castelló celebren la cultura jueva

El ‘Diàleg’ és l’eix de les jornades europees, en què participen 36 països

Al call de Girona ahir es va presentar el treball que fa la comunitat jueva gironina

Aquest diumenge, 5 de setembre, se celebra la 22a edició de les Jornades Europees de la Cultura Jueva, que tenen per objectiu destacar la diversitat i el valor cultural del judaisme, a més de promoure el diàleg i el respecte, el reconeixement mutu i l’intercanvi d’idees, tot convidant el gran públic general a participar-hi a través de tot un ventall d’activitats gratuïtes. Aquest any hi participen 36 països i s’ha escollit el Diàleg com a eix temàtic vertebrador, en el qual se centraran totes les propostes.

Al call de Girona, el Museu d’Història dels Jueus s’uneix com cada any a aquesta iniciativa, i entre les diverses activitats gratuïtes ahir es va celebrar una taula rodona sobre patrimoni jueu local (Diàleg entre cultures) amb la qual es va donar a conèixer el treball que realitza la comunitat jueva gironina. Entre altres qüestions, s’hi van tractar temes tan actuals com ara els de la identitat, la tradició i la preservació de la memòria i del patrimoni, en un context de diàleg obert amb la mirada posada en el futur de la ciutat. Ho van presentar en roda de premsa el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; la directora del Patronat Call de Girona, Assumpció Hosta; el director de l’Associació Europea per a la Preservació i Promoció de la Cultura i el Patrimoni Jueus (AEPJ), Victor Sorenssen, i la directora del programa de la Biblioteca Nacional d’Israel, Caron Sethill. Les activitats continuaran diumenge, amb la jornada de portes obertes al Museu d’Història dels Jueus (de 10 a 14 h) i el dijous 9 de setembre amb la lectura dramatitzada Domicili inconegut (19 h).

Altres municipis gironins que participen aquest cap de setmana en aquestes jornades són Besalú, on es faran visites guiades pel call, i Castelló d’Empúries, amb activitats com ara un taller d’escriptura hebrea, un itinerari guiat pels principals emplaçaments relacionats amb el llegat jueu de la vila comtal i un concert del Grup Klaima. Novament, les jornades tindran el suport i els recursos materials d’una exposició creada per la Biblioteca Nacional d’Israel sobre el Diàleg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona