Música

La Locomotora Negra, Fonseca i CMS, a Palafrugell

El Festival de Jazz Costa Brava celebra la 27a edició, des de demà fins al 12 d’octubre, amb música, cinema i literatura

La 27a edició del Festival de Jazz Costa Brava tindrà lloc entre demà i el dimarts 12 d’octubre a Palafrugell, amb noms destacats com ara La Locomotora Negra, el CMS Trio i el pianista cubà Roberto Fonseca, que l’any passat va haver de cancel·lar la seva actuació en el festival per les restriccions derivades de la pandèmia.

El festival començarà demà, dimecres, al pati de la biblioteca municipal amb l’activitat musical familiar Jazz & Kids, de la companyia Pauerkids (17.30 h, gratuït). Al mateix recinte, també hi haurà dijous un club de lectura a l’entorn de la novel·la Swing, de Rafael Vallbona (19 h, gratuït), inspirada en la història real d’Enric Torres, fill d’una família d’empresaris de Palafrugell, que als anys vint del segle passat va fundar una jazz band de gran èxit a Catalunya, i fins i tot va viatjar a Nova York.

Divendres s’ha programat al Teatre Municipal (TMP) una sessió de Jazz & Cinema, amb la projecció de Los Estados Unidos contra Billie Holiday (22 h). Els concerts començaran dissabte: L’Energia Big Band amb Clara Luna i els combos de l’Escola de Música de Palafrugell actuaran al TMP (12 h), on al vespre Roberto Fonseca presentarà el disc Yesun , en format de trio (20 h, 20 euros).

Diumenge, Monique Makon i l’Original Jazz Orquestra homenatjaran Amy Winehouse al TMP (12 h, gratuït), i al mateix escenari el CMS Trio –Colina, Sambeat i Miralta– celebrarà el 15è aniversari (20 h, 20 euros). Dilluns, també al teatre, hi actuarà Angue & Her Hot Jazz Quartet (20 h, gratuït).

El dimarts 12, La Locomotora Negra portarà la gira de celebració dels seus 50 anys al TMP (12 h, 20 euros). El festival es clourà al pati de Can Genís, amb Le Pink Tzigane (20 h, gratuït).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda