Art

Oriol Massaguer il·lustra l’últim disc de Tom Jones

L’il·lustrador gironí, que viu i treballa a Salt, és l’autor de la imatge de ‘Surrounded by Time’, el 41è àlbum d’estudi del cantant gal·lès

Els seus retrats de Bowie i Lou Reed tenen molta demanda

La portada del 41è disc d’estudi de l’incombustible cantant gal·lès Tom Jones (81 anys), Surrounded by Time, va néixer en un pis de Salt, el lloc on viu i treballa l’il·lustrador gironí Oriol Massaguer (38 anys). És així de senzill: “Em van trucar a final del 2019 des de les oficines d’Universal Music a Londres per fer-me l’encàrrec. Suposo que havien vist el meu treball a internet, i em van proposar fer la portada del disc, donant-me força llibertat creativa: em van dir el títol del disc, que es podria traduir com ‘envoltat pel temps’, i només em van indicar que volien una imatge més moderna, amb un cert impacte visual, i que hi havia de sortir Tom Jones d’alguna manera”, explica Massaguer. La veritat és que Tom Jones hi surt, però no en una fotografia de primer pla o de cos sencer, com a la majoria dels seus discos, sinó com una petita figura de cabell blanc –“podria ser qualsevol persona”, apunta l’autor– que s’endinsa a l’interior d’una espècie de llibre arbori, amb les pàgines o anells que, al tronc d’un arbre, permeten saber quants anys té. És una imatge que Massaguer ha creat substancialment amb l’ordinador, amb els colors bàsics –blau, vermell, blanc i negre– habituals de la seva obra.

Fill d’un amant del rock clàssic i col·leccionista de discos de vinil, Massaguer ha heretat la passió del seu pare. Els seus primers passos artístics els va fer molt jove dins l’escena de hip-hop gironí de finals dels anys noranta. Tot i que oficialment està retirat com a grafiter, encara surt de tant en tant a pintar alguna paret, signada amb el seu àlies o tag, HIO. Posteriorment, ha combinat la formació artística més clàssica –va ser alumne de Vicente Huedo– amb el disseny de webs, els estudis de disseny gràfic –que no va acabar– i un màster d’animació i modelatge en tres dimensions. “Cada vegada estic orientant més el meu treball cap a la il·lustració o a algun punt intermedi entre la il·lustració i l’art. M’agradaria treballar en el món de la cultura, fent portades de discos i llibres.”

En el món editorial, va il·lustrar la portada de l’edició d’El mago de Oz, que Austral va publicar el 2017. Tal com es pot comprovar al seu web ( oriolmassaguer.com ) ha fet també portades per a revistes com ara Babelia i Metrópoli i per a diversos discos del segell gironí de música jamaicana The Shepherd Records , entre altres projectes. També és seva la portada del disc Blues d’un piano, de La Gent del Sunset, amb músics habituals de l’actiu club de jazz gironí.

Des del seu web, intentant tenint sempre el mínim d’intermediaris –només una agència francesa li gestiona projectes internacionals–, Massaguer té a la venda els seus personals retrats de David Bowie i Lou Reed, dos dels seus ídols, sobretot el primer, a què s’afegirà Iggy Pop. L’il·lustrador en fa impressions digitals Giclée en diferents mides, amb molta demanda.

Pintar en ‘streaming’

El seu següent repte és pintar en directe, per streaming a través de Twitch. “Vull donar l’opció a la gent de compartir el meu procés de treball. ”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA