Llibres

La ruralitat des de la literatura

Maria Bohigas i Roser Vernet comissarien el MOT 2022, que se celebrarà del 17 al 26 de març a Olot i Girona

La vuitena edició del festival MOT s’endinsarà en el món rural des de la literatura sota el lema Al camp. Comissariat aquest any per l’editora i traductora Maria Bohigas Sales i la filòloga Roser Vernet Anguera, el festival literari, que se celebrarà del 17 al 26 de març a Olot i Girona, posarà la lupa sobre quina manera i des d’on es fa literatura sobre el món rural. Dues setmanes consecutives farcides de converses amb escriptors i activitats relacionades per contraposar “diversitats i cercar ponts, especialment, entre aquelles obres literàries que donen veu a la complexitat d’una ruralitat viva i a la dialèctica entre permanència i canvi, entre allò local i allò global, entre identitat i disgregació”, com va explicar el tàndem que forma el comissariat d’aquest any.

A més de les dates i de qui perfilarà aquesta edició –que ja s’ha anunciat que tornarà al format presencial al cent per cent havent incorporat l’streaming– els organitzadors van avançar els primers noms confirmats que hi participaran. Destaquen autores de relleu internacional com ara Selva Almada (No es un río, El viento que arrasa) i Fernanda Melchor (Aquí no es Miami, Temporada de huracanes); de l’àmbit estatal com per exemple l’asturià Xuan Bello (Historia universal de Paniceiros) o la sevillana María Sánchez (Cuaderno de campo, Tierra de mujeres), i del nacional com ara Anna Ballbona, Raül Garrigasait, Mercè Ibarz i Toni Sala. A principis d’any es presentarà la programació completa, que tindrà una quarantena d’autors que tindran relació amb la temàtica exposada.

El festival tindrà lloc del 17 al 19 de març a la sala El Torín d’Olot i del 24 al 26 de març a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. Com ja és costum, les converses entre persones autores i especialistes constituiran el nucli de la programació del MOT, el qual s’estendrà de dijous a dissabte en dues setmanes consecutives. A més, els dissabtes al matí tindrà lloc el Ver-MOT, una trobada més distesa entre tres o quatre autors i autores al voltant d’un vermut. A Olot es farà a la plaça de Braus i a Girona, al barri de Santa Eugènia.

El festival es complementa mitjançant projectes com ara Les Veus del MOT, el Pròleg del MOT o els clubs de lectura que es fan a les biblioteques públiques. També s’adreçarà al públic jove a través del MOT INS, unes experiències literàries per a alumnes de secundària i batxillerat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda