Llibres

Participació rècord en la campanya de foment de la lectura entre els infants que fan sis anys

El nombre de nens i nenes, 38.316, supera per primera vegada el 50% del cens

La campanya Fas 6 anys. Tria un llibre, tanca aquest desembre la seva millor edició, amb un augment significatiu del nombre d’infants que han bescanviat el seu llibre en una de les llibreries adherides. Per primer cop des que es va crear, el 2016, els petits que han adquirit un llibre superen el 50% del cens de nens i nenes de 6 anys (75.438), amb un total de 38.316 participants. També ha augmentat el nombre de llibreries adherides fins a situar-se en 457, 30 més que en l’edició anterior i 81 més que en la del 2019. A resultes de la campanya, s’han venut més de 6.000 títols diferents. A més, les vendes de títols en català han representat el 73% del total, per sobre de la mitjana de venda de llibre infantil i juvenil en aquesta llengua.

La campanya Fas 6 anys. Tria un llibre és una iniciativa impulsada des del Gremi de Llibreters de Catalunya amb el suport del Departament de Cultura. Entre els mesos d’octubre i novembre, els infants censats a Catalunya que enguany fan 6 anys (75.438 aquest 2021) reben a casa una tarja que els convida a anar a la llibreria més propera (adherida a la campanya), on poden bescanviar-la pel llibre infantil que vulguin per un import màxim de 13 euros (si és superior cal abonar la diferència).

Més participació a Barcelona

Pel que fa al nombre d’infants que han participat a la campanya d’enguany per demarcacions, Barcelona se situa al capdavant, amb un 51,9% dels infants censats; la segueix Lleida amb un 51,5% dels infants, i una mica per sota se situa el percentatge d’infants de Girona i Tarragona que han adquirit un llibre, amb un 47,9% i un 45,7% del total de nens que hi viuen, respectivament. En canvi, per comarques destaca la Conca de Barberà, a Tarragona, on 132 dels 202 infants censats (un 65,3%) han comprat un llibre a través de la campanya.

L’any 2021 també ha crescut el nombre de llibreries participants a la campanya —de 427 el 2020 a 457 enguany, amb una important concentració d’establiments a Barcelona. En concret, 318 de les llibreries participants en la campanya aquest 2021 se situen en aquesta demarcació; 60 són a Girona; 45 a Tarragona i 34 a Lleida. L’any 2020, a Barcelona van participar a Fas 6 anys. Tria un llibre, 307 llibreries; 51 a Girona, 39 a Tarragona i 30 a Lleida. En conjunt, el nombre de llibreries participants a la campanya s’ha duplicat en relació a 2016, quan van ser 200 les llibreries que s’hi van adherir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen