Música

Retrobament coral al Palau

El Concert de Sant Esteve reivindica les compositores i torna a reunir en un escenari tots els cors de l’Orfeó

Després de viure’s, l’any passat, en format encara semipresencial, el tradicional Concert de Sant Esteve del Palau de la Música tornarà a reunir en un mateix escenari tots els cors de l’Orfeó Català. “Celebrarem que estem vius i que tornem a cantar junts”, anunciava la setmana passada, en un vídeo, Simon Halsey, director artístic dels cors de l’Orfeó Català i màxim responsable artístic del concert. Amb el lema Celebrem que ens retrobem, el Concert de Sant Esteve es proposa, segons Joan Oller, director del Palau, “posar en valor la figura de la dona compositora” amb obres d’Errollyn Wallen, Anna Campany i Eva Ugalde, així com donar sortida a obra nova de compositors catalans. “No podem perdre l’oportunitat de divulgar la creació catalana”, defensa Oller. S’hi estrenaran cinc peces: un medley de nadales catalanes de Salvador Brotons; un nou arranjament, per a metalls i orgue, del Magnificat que Marc Timón va estrenar el 8 de desembre en la inauguració de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família; una nadala, Cap a Betlem, que Albert Guinovart ha dedicat a l’Orfeó; una nadala de Josep Ollé amb lletra de Joan Maragall dedicada a la memòria d’Àlex Honrubia, cantaire mort el mes de febrer passat, i una compositor de Xavier Puig.

El Concert de Sant Esteve, que reunirà un total de 330 cantaires, tots amb mascareta, serà presentat per la periodista Lídia Heredia, tindrà Adrià Aubert de director escènic i inclourà coreografies d’Anna Romaní. El concert es retransmetrà en directe a les set del vespre per TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya Música.

Gardiner, suspès
Un dels plats forts de la programació nadalenca del Palau de la Música, el retorn del director britànic Sir John Eliot Gardiner, previst per avui, s’ha hagut de suspendre “a causa de la detecció de Covid-19 al grup de gira i l’augment dels riscos de viatjar des de Londres durant un període de creixement exponencial del nombre de casos de la nova variant òmicron al Regne Unit”. En canvi, sí que es mantenen en l’agenda el tradicional Festival de valsos i danses a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès (18 de desembre, amb direcció de Xavier Puig), el concert del baríton Stéphane Degout i el pianista Simon Lepper (20 de desembre, en col·laboració amb el Lied Festival Victoria de los Ángeles), i, el dia 21, en col·laboració amb BCN Classics, la primera actuació conjunta, sota la batuta d’Albert Recasens, de l’Escolania de Montserrat i La Grande Chapelle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda