Altres

El sector cultural belga porta als tribunals les mesures contra la Covid

Diverses plataformes presenten una denúncia davant al Tribunal de Primera Instància de Brussel·les

Defensen que els espais culturals no s’han revelat com a focus de contagi

Diverses plataformes del sector de la cultura a Bèlgica han presentat aquest dilluns una denúncia davant el Tribunal de Primera Instància de Brussel·les contra les noves mesures del govern i les regions contra la pandèmia, que des d’aquest diumenge inclouen el tancament de cinemes, teatres i sales d’espectacles.

Els denunciants exigeixen que s’anul·li aquest decret real amb les restriccions aprovades pel govern federal i les regions el dimecres, i demanen la compareixença de la ministra belga de l’Interior, Annelies Verlinden, han informat els diaris locals Le Soir i La Libre.

Signen la denúncia la Societat d’Autors i Compositors Dramàtics (SACD) de Valònia i els seus homòlegs flamencs DeAuteurs;  col·lectius d’artistes, com Pro Spere; la Unió de Productors de Pel·lícules Francòfones, i diverses companyies de producció com Anga, Stenola, Scope Pictures i Purple Whale Films.

Els advocats dels denunciants argumenten la seva reclamació en què els espais d’oci no s’han revelat com a focus de contagi i també al·leguen que diversos dels viròlegs més prestigiosos de Bèlgica han criticat la controvertida decisió de les autoritats federals i regionals per prudència davant l’emergència de la nova variant òmicron.

En paral·lel, la Lliga dels Drets Humans i la Federació d’Empleats de les Arts Escèniques van anunciar la setmana passada que apel·laran al Consell d’Estat perquè reverteixi les mesures, que el govern contempla revisar al gener.

Aquest diumenge, diversos milers de persones –5.000 segons la policia, 15.000 segons els organitzadors– es van manifestar a Brussel·les contra les noves restriccions sanitàries.

Bèlgica, que ja aplicava mesures com el teletreball parcialment obligatori i el tancament nocturn de bars i restaurants, prohibeix des d’aquest diumenge el gruix d’activitats culturals en interiors, amb excepcions com a museus o biblioteques, en un context d’alta incidència (1.090 punts), però de descens constant dels contagis (-36% setmanal). 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona