Cultura popular

Torna la Passió de Cervera, després de dos anys d’absència per la pandèmia

Es faran sis representacions, del 27 de març al 30 d’abril

La Passió de Cervera, patrimoni immaterial de Catalunya i Andorra i considerada la representació teatral més antiga d’Europa –iniciada l’any 1477–, torna aquest 2022, després de dos anys d’absència.

L’any 2020, la pandèmia va obligar a suspendre-la deu dies abans de l’estrena i el 2021 els organitzadors també van decidir no fer-la a causa de les restriccions de públic, d’aforament i distàncies de seguretat i ús de mascareta per part dels actors. Enguany estan previstes sis representacions els dies 27 de març i el 3, 9, 15, 24 i 30 d’abril i les entrades ja estan disponibles al web www.lapassiodecervera.com.

La Passió de Cervera ja ha començat a treballar en l’organització dels assajos, l’escenografia i els aspectes tècnics necessaris per tirar-la endavant.

Les representacions tornen aquesta temporada 2022 amb un disseny del cartell renovat que dona una visió diferent de la imatge de Jesucrist per poder arribar als joves i captar la seva atenció, explica el President del Patronat de la Passió de Cervera, Xavier Cañabate Llobet. Així, s’ha optat per un disseny de cartell amb un mosaic del retrat de la cara de Jesucrist fet per fragments de les diferents èpoques artístiques, des de les més antigues a les més actuals, “una representació adaptada a tots els temps”, apunta.

Cañabate també ha explicat que aquesta temporada la direcció artística s’està centrant a “establir un bon marc de treball textual amb els actors i a consolidar els papers importants que ja es van canviar en temporades anteriors” i afegeix que, a nivell tècnic, s’invertirà en millorar la sonorització i la il·luminació de diverses escenes.

El Patronat de la Passió remarca que la Passió de Cervera representa una tradició històrica que es remunta a l’any 1477 i que la seva actual representació gaudeix d’una “singularitat única que cal preservar”. Per aquest motiu, insten a les institucions, tant autonòmiques com estatals, a fomentar el manteniment de les seves representacions com a patrimoni cultural immaterial del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS