Cultura

Aires nous a l’OBC

Ludovic Morlot, nou director titular, es proposa teixir vincles amb el talent local i intercanviar “inspiracions mútues” amb l’Orquestra

L’èxit a escala internacional, segons defensa, ha de ser un “resultat”, però no un “objectiu”

Escollit a finals de l’any passat com a nou director titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), càrrec que començarà a exercir a partir de la pròxima temporada, Ludovic Morlot (Lió, 1973) va tenir ahir oportunitat d’explicar algunes línies del seu projecte coincidint amb el seu pas per L’Auditori, on aquest cap de setmana es posarà al davant de l’Orquestra amb un programa amb obres de Bach, Schumann, Carter, Maler i Betsy Jolas.

En el marc d’una conversa, en anglès, amb el director de L’Auditori, Robert Brufau, que va destacar que l’elecció de Morlot era fruit d’un procés de tres anys de feina amb dotze altres candidats, l’actual director emèrit de l’Orquestra Simfònica de Seattle, on se li reconeix una feina extraordinària durant vuit anys, no va mostrar-se especialment obsessionat per la “internacionalització” que pugui tenir l’Orquestra. Un ressò més gran, va defensar, no ha de ser pas “l’objectiu” de l’OBC, sinó el “resultat” d’haver estat “forts” a nivell local. Sense utilitzar, almenys encara, cap paraula en català, Morlot, la “modernitat i rigor” del qual, segons Brufau, van fer-lo mereixedor del càrrec, sí que va manifestar la voluntat de teixir vincles forts amb els músics i compositors catalans a la vegada que intercanviar “inspiracions mútues” amb els músics de l’Orquestra. El substitut del japonès Kazushi Ono impulsarà, segons va avançar, la presència de l’orquestra a l’entorn digital, els enregistraments discogràfics, les residències internacionals i els programes de desenvolupament de talent a la vegada que presentarà la música clàssica “d’una manera alternativa” per tal d’acostar-la, mitjançant diferents tipus de formats, a les famílies i als diversos públics.

Un record per a Maluquer

L’Auditori i l’OBC, d’altra banda, dedicaran els concerts d’aquest setmana a la memòria de Jordi Maluquer Bonet, membre de la comissió artística de L’Auditori, fundador de l’Avui i antic crític de música clàssica d’El Punt Avui, mort aquest cap de setmana a l’edat de 86 anys.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.