Música

Clarinets entre Dublín i Granollers

Tot i el caràcter insòlit de la seva proposta, Barcelona Clarinet Players han pogut establir en deu anys d’història vincles amb figures amb tant renom com Pedro Iturralde –un dels pioners del jazz a l’Estat espanyol, que els va escriure el seu primer treball: Toma café– i el cubà Paquito D’Rivera, que els ha compost una suite en tres moviments inspirada en Barcelona que sortirà publicada en disc a la primavera.

Abans, però, Martí Guasteví (corno di bassetto), Alejandro Castillo (clarinet baix), Javier Vilaplana (requinto i clarinet sib) i Manuel Martínez (clarinet sib) fan lluir –en disc, des del mes passat, i, en directe, el 4 de març al Festival de Jazz de Granollers– Black Pool Suite, una obra d’encàrrec composta pel bateria granollerí Joan Vidal que ha tingut la participació al piano de Marco Mezquida i que invoca –en les composicions però també en la col·lecció de postals dissenyades per Pere Ginard que acompanyen el CD– el llibre Dublinesos de James Joyce. “En Joan té una base clarinetística i entén perfectament la tècnica del nostre instrument”, diu Guasteví, que creu que aquesta formació ampliada amb piano i bateria permet als Barcelona Clarinet Players “fugir del modus operandi habitual i explorar un llenguatge més jazzístic”. “Tot el que ens fa sortir de la nostra zona de confort és benvingut”, conclou el músic, que no renuncia a obrir-se en un futur a músiques com ara l’electrònica. “Sempre hem cregut molt en el nostre producte, tot i que davant d’un quartet de clarinets, a diferència, per exemple, d’un quartet de corda, molts programadors continuen arrufant el nas. La frase «No ens pensàvem que sonaríeu així!» ja l’hem sentida un munt de cops.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen