Música

La Marfà dona suport a 16 artistes i formacions musicals

El Centre de Creació Musical de Girona i l’Institut Ramon Llull signen un conveni per fer accions d’internacionalització

La Marfà-Centre de Creació Musical de Girona va presentar ahir els seus programes de suport a la creació, que, coincidint amb el desè aniversari d’aquest equipament municipal situat al barri de Santa Eugènia, impulsen setze projectes artístics, a través de cinc línies de suport diferents. Entre els artistes beneficiats per aquesta iniciativa hi ha La Ludwig Band, Mazoni, b1n0, Paula Grande, Doble, l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (OMAC), Gemma Humet, Magalí Sare, Girona Jazz Project i Momi Maiga. Ahir, aquest cantant i compositor senegalès va oferir una petita actuació amb la seva kora, en l’acte que va tenir lloc a l’auditori de La Marfà , amb una àmplia presència institucional. A més del regidor de Cultura, Quim Ayats, com a amfitrió al costat de Dani Ortiz, tècnic de música de la Marfà, també hi van intervenir el director dels serveis territorials de Cultura, Josep Calataiud; el ponent de Cultura de la Diputació, Albert Piñeira, i Lluc Silvestre, en representació de l’Institut Ramon Llull, organisme amb el qual l’Ajuntament de Girona ha signat un conveni marc de col·laboració per al període 2021-2025 per desenvolupar accions d’internacionalització d’alguns dels artistes vinculats a La Marfà. Tots els representants polítics van reiterar el paper de La Marfà com a equipament estratègic fins i tot més enllà de Girona i les seves comarques. De fet, La Marfà dona suport tant a artistes de les comarques gironines com d’altres contrades, alguns dels quals són professionals i altres es troben en una fase més emergent.

Acompanyament

La primera de les cinc línies de suport és el programa d’acompanyament artístic, una iniciativa duta a terme conjuntament amb la Casa de la Música del Gironès i adreçada a músics professionals o en vies de professionalització de les comarques gironines. Doble & Hug Sound, La Ludwig Band i Paula Grande –que prepara nou disc: D.O.’s (Denominación de orígenes)– són els seleccionats en aquest apartat. També hi ha ajudes per a primers enregistraments, concedides a Berta i punt i a Ardèria.

Pel que fa a les residències internacionals de creació, hi ha connexions amb la Bèlgica flamenca (Toasaves Ensemble), amb França (Irene Reig & Benjamin Sanz Quartet) i amb els Països Baixos, a través del quartet del saxofonista blanenc Lucas Martínez.

El programa d’orquestra resident dona suport econòmic a una big band, ara la Girona Jazz Project, per fer un projecte durant tres anys a La Marfà.

El programa de coproduccions inclou set propostes: l’espectacle Trencadís, de l’OMAC, compost i dirigit per Dani López; el projecte Ludwig, de Mazoni; Momi Maiga i el seu Nio, estrenat a la Fira Mediterrània; l’espectacle audiovisual del duet electrònic empordanès b1n0; els nous treballs de Magalí Sare i Gemma Humet, i el projecte Ficus Indica, una relectura de l’art trobadoresc, amb cançons en occità i català, en un espai sonor ple de referències contemporànies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS