Art

L’Hermitage diu adeu a Barcelona

Els promotors del Museu de l’Hermitage a Barcelona han anunciat que renuncien a instal·lar-se a la capital catalana a conseqüència de la ferma oposició de l’Ajuntament de la ciutat, segons informava ahir El País.

La societat Museu Hermitage, controlada en un 80% pel fons d’inversió suissoluxemburguès Varia, va fer els primers passos per desembarcar a Barcelona fa deu anys i el 26 de maig del 2021 va aconseguir una autorització de l’Autoritat Portuària per instal·lar-se davant del mar, al barri de la Barceloneta. Aquesta autorització estava condicionada a la signatura d’un conveni amb l’Ajuntament de Barcelona que el consistori es va negar a subscriure. Aquesta oposició del govern municipal ha estat la causa que els promotors hagin decidit renunciar-hi, encara que continua obert un procés judicial impulsat per la societat Museu Hermitage, amb el qual l’empresa espera recuperar els diners invertits i una indemnització addicional que podria sumar més de 100 milions d’euros.

La via judicial es podria allargar fins a vuit anys, segons els promotors del museu, que no veuen viable mantenir viu el projecte fins llavors. L’Hermitage preveia una inversió de 52 milions d’euros per a la construcció d’un edifici dissenyat per l’arquitecte japonès Toyo Iti, on havia d’anar el museu i l’àrea comercial adjacent. L’Ajuntament de Barcelona, governat per Barcelona en Comú, però, ha mostrat durant tot el procés la seva oposició, encara que el seu soci de govern, el PSC, ha intentat fer de mitjancer en diverses ocasions per arribar a un acord que permetés que el museu es construís a Barcelona. El consistori s’oposa al museu perquè dubta de la seva viabilitat financera i perquè assegura que atraurà més visites foranes a un barri ja molt pressionat pel turisme i amb problemes de mobilitat.

Fonts de l’Hermitage han afirmat que tenen sobre la taula propostes d’altres ciutats per instal·lar el museu, com ara les de Madrid i Lisboa, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda