Música

El Black Music Festival celebra 20 anys i la normalitat

El festival celebrarà al març una vintena d’activitats com ara alguns concerts gratuïts a l’aire lliure a Girona i Corçà

El Black Music Festival podrà celebrar al març el seu vintè aniversari gairebé amb la tan desitjada normalitat, després de dues edicions afectades per la pandèmia. El festival dirigit per Pau Marquès va presentar ahir a La Mercè una vintena de concerts i altres activitats que tindran lloc entre el 4 i el 27 de març, sobretot a diferents espais de Girona i La Mirona de Salt, però també repartides per altres punts del territori català. Aquest any, Corçà s’afegeix a la comunitat del Black Music, amb un concert gratuït de la Black Music Big Band Junior, el dia 20 a la plaça del Rebot. Un altre espai nou és la pista del CREC de Sant Daniel, on el dia 12 actuaran A Contra Blues i The Secret Investment & Company (10 i 15 euros).

De fet, les principals novetats anunciades ahir –en un acte amb representants de la Diputació i dels ajuntaments de Girona i Salt– van ser les activitats gratuïtes del festival, ja que els concerts de pagament fa temps que tenen les entrades a la venda i en alguns casos –Zoo i la francesa Zaz– ja estan exhaurides. Altres concerts destacats són els del grup madrileny Morgan a l’Auditori de Girona (dia 5), Queralt Lahoz a La Sitja de Fornells (dia 10), la nord-americana Gisele Jackson amb The Shu Shu’s Trio a l’Espai Ter de Torroella (dia 18), el doble concert de Xarim Aresté i Joana Serrat al centre cívic de Sant Narcís (dia 25) i el del gran guitarrista nord-americà Cory Wong a La Mirona (dia 26).

El festival , que es presentarà demà a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona amb l’actuació de Xarim Aresté, tindrà el dissabte 5 una llarga sessió de soundsystem jamaicà a càrrec de Rise Up, al parc d’en Pitus de Domeny, i el dissabte 26 inclourà l’actuació de Last Livin’ Souls a La Volta de Sant Narcís i, a la tarda, la jornada Hip-hop al parc Central, amb Doble & Hug Sound i Vinnie Kairos. El diumenge 27, el festival es clourà amb el Black Music Pícnic, al parc del Migdia: Dàmaris Gelabert, Black Music Big Band i The Black Barbies. Altres activitats són una exposició de fotografia sobre els 20 anys del festival a La Mercè; l’exposició Black Music Colors, a la Galeria Dual; el concurs Black Music Quiz, el dia 5 a l’Ateneu 24 de Juny, i l’itinerari sonor pel Barri Vell Silent Black, el dia 19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona