Llibres

La llibreria El Cucut de Torroella fa avui 35 anys

Aquest any no podrà fer el seu tradicional Berenar Literari, el Dijous Sant, però ja en prepara la desena edició per al 2023

La llibreria El Cucut , de Torroella de Montgrí, celebra avui el seu 35è aniversari, ja que va obrir les seves portes el 2 de març del 1987. Aquesta activa llibreria familiar, dirigida per Maria Teresa Calabús, ha destacat en els últims anys com a promotora de moltes activitats culturals, incloses desenes de presentacions de llibres, algunes tan multitudinàries com les protagonitzades, els anys 2007 i 2009, per l’escriptor i terapeuta argentí Jorge Bucay, que van arribar a congregar centenars de persones al pavelló municipal.

Fora de Torroella, El Cucut és coneguda sobretot com a organitzadora del ja cèlebre Berenar Literari, que té lloc la tarda del Dijous Sant, més o menys a prop de la diada de Sant Jordi en funció de com estigui situada la Setmana Santa al calendari. La pandèmia va impedir que el Berenar Literari es convoqués el 2020 i el 2021, i aquest any El Cucut també ha hagut de renunciar a aquesta trobada entre escriptors i lectors, que reunia un centenar d’autors i autores de tot el país, entre ells alguns dels més prestigiosos i supervendes del panorama editorial català. Segons Calabús, “ens volem preparar bé per al 2023, amb la intenció de celebrar el desè Berenar”. Mentrestant, El Cucut continua cantant i obrint les seves portes a la cultura cada dia, després de 35 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona