Música

El Festivalot recupera els escenaris gratuïts de fora

El festival familiar tindrà lloc els dies 28 i 29 de maig i inclourà els concerts de pagament d’El Pot Petit, Manel, Buhos, The Tyets i Dàmaris Gelabert

Torna el Festivalot, el Festival de música en família de Girona, i ho fa recuperant el seu enyorat format clàssic, “després d’un any parat i un altre a mig gas”, com va recordar ahir la seva directora, Rita Peré, de l’empresa organitzadora, Pistatxo Produccions, acompanyada dels seus socis principals, Els Amics de les Arts. Per tant, el Festivalot 2022 tindrà lloc el cap de setmana del 28 i el 29 de maig, amb 9 concerts de pagament a l’Auditori de Girona i més de 30 actuacions i altres activitats gratuïtes a la Devesa, més la fira de productes adreçats també a les famílies, a l’interior del Palau de Fires. A fora, tornarà a haver-hi l’escenari principal, un altre de proximitat a la zona de les furgoteques i també l’escenari de les escoles de música.

Ahir, amb Quim Ayats en representació de l’Ajuntament de Girona i Albert Piñeira en nom de la Diputació, es van presentar els concerts de pagament, dels quals ja s’han posat a la venda les entrades: el dissabte 28, El Pot Petit oferirà dos passis, a les 10.30 h i a les 12.30 h, a la sala simfònica, com també ho faran el grup de música urbana The Tyets (12 h i 15 h, a la sala de cambra) i Buhos, que actuaran a les 16.30 h i les 18.30 h a la sala simfònica. El diumenge 29, Manel actuarà a la sala simfònica, a les 10.45 h i les 12.30 h i Dàmaris Gelabert, tota una clàssica del festival, que farà un únic passi al mateix espai, a les 17 h. Les entrades, que s’han d’adquirir per a tots els membres de la família a partir dels 2 anys, tenen un escalat de preus per fer-les més assequibles: costen 12 euros, però si es compra una entrada per a un segon concert, aquesta ja tindrà un preu de 8 euros, i la progressió continua amb 6 euros per al tercer concert i 2 euros per al quart; en resum, 28 euros per quatre concerts.

Manel, Buhos i The Tyets oferiran el seu repertori habitual, amb els temes més coneguts. Només s’adaptaran al públic familiar amb una durada més reduïda i un volum de so més baix. Els dies previs, el Festivalot portarà alguns dels seus artistes a escoles de la ciutat perquè participin amb l’alumnat en tallers de música i creativitat, amb la idea que després alguns dels nens i nenes els acompanyin als escenaris del festival. També hi actuaran el cor Geriona Infantil i el Vivace del Conservatori. El cartell del festival ha estat pintat per alumnes de la Font de la Pólvora, al costat de l’artista Ilich Roimeser.

A més, el Festivalot col·labora amb la Fundació Albert Bosch i el projecte Realitat Millorada per fer més confortable i amigable l’espai d’oncologia pediàtrica de l’Hospital Vall d’Hebron.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen