Cinema

Aragonès rep els guardonats dels XIV Premis Gaudí al Palau de la Generalitat

El president destaca el compromís social dels premiats i posa en valor el “talent femení”

Assegura que “l’àmbit audiovisual i del cinema és estratègic per a la política cultural del govern”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebut aquest dilluns els guardonats a la XIV edició dels Premis Gaudí 2022, celebrada diumenge a la nit i la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell.

Aragonès, que ha estat acompanyat per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha agraït als premiats la seva tasca i el seu compromís. “Darrera de cada història hi ha una crida al compromís social, la lluita contra les desigualtats o el compromís d’aquesta societat davant d’una crisi de refugiats”, com en el cas de la pel·lícula que explica la tasca d’Open Arms.

El polític republicà ha volgut posar en relleu que a la gala dels Gaudí es va veure “tot el potencial del cinema català, on el talent femení cada vegada té amb més força”. Segons ell, “això no hauria de ser notícia, però malauradament encara avui ho és perquè venim de desigualtats en molts àmbits, també en l’artístic”.

En declaracions durant l’acte al Palau de la Generalitat, Aragonès ha assegurat que l’àmbit audiovisual i del cinema “és un dels estratègics per a la política cultural del govern”.

En aquest sentit, ha considerat “essencial” implementar una política de foment del cinema per explicar el país al món “en la seva llengua”.

El cap del govern ha defensat que els pressupostos de Cultura per aquest 2022 “fan un salt endavant amb l’horitzó del 2%”, una reivindicació del sector que Aragonès s’ha compromès a tenir al final de la legislatura.

A més, ha apuntat que el hub de l’audiovisual és un dels projectes catalans candidats a rebre els fons europeus Next Generation.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia