Llibres

Laura Sais publica un conte per ajudar a afrontar el dol

‘Rere els núvols tot és blau’, amb il·lustracions de Nina Bach Pujol, es presentarà dimecres vinent a Castell d’Aro

Laura Sais Vilaseca (Castell d’Aro, 1993) va perdre les seves dues àvies en poc temps. “Vaig escriure un conte, per descarregar la meva tristesa i intentar superar el dol, sense cap intenció de publicar-lo. Però llavors va morir el sogre d’una companya de feina i em va comentar que la seva filla de nou anys estava molt trista, així que li vaig passar el meu conte i la va animar força. Va ser llavors quan la seva mare em va dir: per què no el publiques?”, explica Sais, fins ara més vinculada al món educatiu que al literari: és tècnica en educació infantil i pedagoga, i actualment cursa un màster de dificultats de l’aprenentatge i trastorns de la parla i treballa en un centre de psicologia. Laura Sais també s’encarrega a Instagram del compte Estimar la lectura .

Ara, aquell conte ja està publicat i es titula Rere els núvols tot és blau, també traduït al castellà amb el títol Tras las nubes todo es azul ( Excellence Editorial ). Il·lustrat per Nina Bach Pujol , Rere els núvols tot és blau narra la història de la Rita, una nena normal i feliç, a la qual li canvia de sobte l’estat d’ànim quan li comuniquen la mort de la seva àvia. “Heu sentit alguna vegada que el vostre món es torna gris i fosc? Que esteu tristos però no voleu pensar en la raó? Que de sobte crideu, us enfadeu massa ràpid i fins i tot us baralleu amb els companys i companyes?”, així és exactament com es sentia la Rita. Però amb l’ajuda de la família i d’un psicòleg, la protagonista tornarà a veure el cel del color que més li agrada: el blau.

És important el paper del psicòleg en tota aquesta història. “Per a mi és fonamental que els nens i les nenes perdin la por de la figura del psicòleg i per això el presento al conte com algú proper i allunyat dels tòpics”, explica l’autora.

La presentació del llibre tindrà lloc dimecres vinent, 20 d’abril, a la plaça Lluís Companys de Castell d’Aro (18.30 h), en un acte organitzat per la biblioteca Mercè Rodoreda en què també intervindrà l’actriu i contacontes Olga Cercós . El llibre es pot trobar o encarregar en qualsevol llibreria física o digital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE