Cultura

Lluís Llach serà homenatjat pels Premis Octubre

Els premis culturals valencians arrenquen amb un Congrés sobre la construcció de la memòria històrica

La XXXVI edició dels Premis Octubre, que comencen aquest dimecres a València amb diversos seminaris i reunions, abordarà, entre d'altres qüestions, la construcció de la memòria històrica després de la batalla d'Almansa, han informat fonts de la seva organització.

La setmana dels Premis Octubre, en què participaran una mica més d'un centenar d'escriptors, lingüistes i investigadors, culminarà dissabte, 27 d'octubre, amb el lliurament, en el transcurs d'un sopar literari, dels premis d'Assaig, Narrativa, Poesia i Teatre, atorgats per la Llibreria 3 i 4. Aquest any s'han presentat un total de 68 originals, distribuïts de la següent manera: Premi de Teatre (15), Narrativa (22), Assaig Joan Fuster (11) i Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés (20). Durant la gala també es lliurarà el Premi Ramon Barnils de Periodisme d'Investigació -patrocinat pel seminari El Temps- i al qual s'han presentat en aquesta edició 27 treballs.

Homenatge a Lluís Llach
D'altra banda, la personalitat homenatjada en aquesta edició serà el cantautor català Lluís Llach, qui aquest any ha donat per finalitzat el seu "viatge pels escenaris" de tot el món. L'homenatge vol reconèixer la trajectòria professional i cívica de l'artista i la persona; una trajectòria de quaranta anys marcada -des de la sensibilitat, la coherència i la fermesa- pel compromís amb la cultura catalana i el país, segons indiquen els organitzadors.

A més, els premis es complementen amb tota una sèrie d'activitats, organitzades per la Fundació Ausiàs March, com congressos, recitals, conferències i concerts. Una setmana que començarà demà dedicada als diferents àmbits del coneixement, que converteix l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, per segon any consecutiu, en un focus d'irradiació cultural de la ciutat de València. Aquest any, amb ocasió del 300 aniversari de la Batalla d'Almansa, se centrarà la XX Trobada d'Escriptors en aquest episodi de la història.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen