Música

Joaquim Uriach serà el nou president del Palau de la Música

La candidatura encapçalada per Joaquim Uriach ha estat l’única que s’ha presentat a les eleccions a la Presidència de l’Orfeó Català. Com que només hi ha hagut una candidatura, la jornada electoral prevista per al 20 de juny queda cancel·lada i la candidatura encapçalada per Uriach guanya directament les eleccions. La candidatura s’ha presentat amb totes les condicions i ha estat avalada per 210 socis de l’Orfeó Català. El president, que relleva Mariona Carulla, presidenta des del 2009,serà nomenat durant l’assemblea el 21 de juny al Palau de la Música Catalana. Els membres de la candidatura guanyadora acceptaran els seus càrrecs per al següent període de quatre anys. El nou president de l’Associació Orfeó Català serà també el president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana.

Nascut a Barcelona (1966), Uriach és llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (1988), En la seva trajectòria professional va ser president del GRUPO URIACH en el període 2012-2021 i va ser secretari general de la Corporación Uriach el 2005. També ha ocupat altres càrrecs a Laboratorios J. Uriach y Cía, SA, entre els quals el de membre del Comitè Executiu, secretari del Consell d’Administració, director corporatiu, director general de Recursos Humans i R+D i director del Departament Jurídic. D’altra banda, va treballar a Jufresa-Martell Abogados Asociados, despatx jurídic especialitzat en dret penal econòmic, i a Holco Trading Company (Mann Group).

Pel que fa a la seva implicació a la societat civil des del 1998 és soci de l’Orfeó Català i membre de la Junta Directiva de l’Orfeó Català des del 2010 al 2018 i es va tornar a incorporar el 2 de març de 2021. Des de 2021 és patró de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana (després de ser-ho en el període 2009-2012 i 2014-2018). Actualment també és patró de la Fundació Pau Casals,benefactor del Gran Teatre Liceu, membre de la Junta Directiva del Cercle del Liceu i del Patronat de la Fundació Victoria de Los Ángeles. Així mateix, és patró i secretari de la Fundació Uriach, patró de la Fundación ESADE, membre de la Junta Directiva d’ESADE Alumni i membre de la Taula Directiva de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia. És vocal i tresorer de la Junta Directiva de l’Instituto de la Empresa Familiar (IEF), i membre del Consell d’Administració i vicepresident del Family Business Network (FBN).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol