Música

Festival de valors

Demà i diumenge, Girona serà capital de la música en família amb el Festivalot, i no tot passa als escenaris

Més de trenta concerts en dos dies protagonitzats per noms destacats de la música familiar –El Pot Petit, Dàmaris Gelabert, Els Atrapasomnis–, però també altres que no són habituals d’aquest circuit, com ara Manel, Buhos, Ginestà, The Tyets, Miquel del Roig i Marcel i Julià. Això és el que proposa, entre demà i diumenge la 7a edició del Festivalot, el festival de música en família de Girona, amb un 75% de la programació al parc de la Devesa, repartida en tres escenaris, amb accés gratuït. Hi haurà servei de bar i furgoteques, així com serveis pensats específicament per a les famílies, inclòs un Festivalot Market ampliat. De les 7.000 entrades dels concerts de pagament a l’Auditori, ja se n’han venut un 90% i les que queden disponibles tenen preus que van dels 2 als 12 euros, segons les entrades adquirides. S’espera que unes 15.000 persones visitin el Festivalot.

En el festival organitzat per Pistatxo Produccions, l’empresa liderada per Els Amics de les Arts, no tot passa als escenaris: diversos músics com ara Cesk Freixas, Ginestà, Buhos i The Tyets han visitat en les últimes setmanes diverses escoles dels barris menys cèntrics de Girona, per trobar-se amb els seus alumnes, després que els van plantejar un repte musical que han treballat a l’aula amb els mestres. “Ho hem fet des que vam començar, el 2015, per coherència amb el projecte i amb la ciutat”, diu la directora del festival, Rita Peré. També el cartell d’aquesta edició va sorgir d’un taller de l’artista Ilich Roimeser amb alumnes de l’escola Font de la Pólvora. “Volem que la música sigui una eina per educar en certs valors, no només un entreteniment de cap de setmana”, diuen Joan Enric Barceló i Ferran Piqué, d’Els Amics de les Arts. El Festivalot predica amb l’exemple, ampliant el pàrquing de bicis per fomentar la mobilitat sostenible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic