Patrimoni

Patrimoni

La Necròpolis de Tarragona reobre al públic amb un nou recorregut i un nou discurs expositiu

El visitant podrà imaginar com era aquest espai en època tardoromana

La Necròpolis Paleocristiana de Tarragona, tancada des de l’any 1992, reobre al públic aquest 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, amb un nou discurs expositiu i una nova proposta d’itinerari pel que es considera el conjunt funerari més important d’època tardoromana a la Mediterrània occidental, declarat Patrimoni Mundial per la Unesco l’any 2000.

Els treballs d’adequació, iniciats el passat mes de gener, s’han orientat en tot moment a la recuperació de la imatge que podria haver tingut aquest espai en època romana, en la seva posada en valor, en la seva conservació i en la comprensió de la visita. I és que la funcionalitat cementirial del conjunt d’època tardoromana —etapa que coincideix amb la implantació del primer cristianisme a Tàrraco—, és clau per entendre aquest procés històric tan complex i important.

La intervenció es preveu com el pas previ d’un projecte més ambiciós que s’emmarca en el futur complex d’equipament patrimonial de “La Tabacalera”, on està previst que es traslladin el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), la Biblioteca Pública de Tarragona i el Dipòsit Nacional Arqueològic.

Finançada pel Departament de Cultura de la Generalitat amb una inversió de 225.000 euros, aquesta actuació ha estat possible gràcies a l’entesa d’un equip pluridisciplinari de treball que en tot moment ha funcionat com una unitat, tot i la complexitat de la intervenció. Aquest equip —format per l’arquitecta, el personal del MNAT, l’aparellador, el cap d’obra, els restauradors especialitzats en béns immobles i els arqueòlegs— ha aportat el seus coneixements en benefici d’aquest element patrimonial i la seva posada en valor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona