Música

Sant Adrià de Besòs nega que retallés l’aforament autoritzat al Primavera Sound

L’alcaldessa demana al festival que no eludeixi “responsabilitats pròpies” en els problemes de mobilitat

L’alcaldessa de Sant Adrià del Besòs, Filo Cañete, s’ha mostrat sorpresa aquest diumenge amb les crítiques del Festival Primavera Sound cap al consistori, i ha negat que l’Ajuntament els hagi retallat a la meitat el “suposat” aforament de 30.000 persones a la zona del recinte que pertany al municipi. Entrevistada a RAC1 Cañete ha explicat que 15.000 persones era “l’expectativa màxima” de l’Ajuntament, el mateix volum de gent que es va autoritzar en la darrera edició, del 2019, perquè ampliar-lo hauria “complicat” qüestions com l’accés dels veïns a l’única platja oberta a dia d’avui, la del Fòrum. L’alcaldessa ha demanat al festival que no traslladi les seves “pressions a la baula més feble” i que assumeixi responsabilitats “pròpies”.

L’alcaldessa de la ciutat s’ha mostrat “força sorpresa” amb les declaracions de dos co-directors del certamen aquest dissabte a la tarda en la roda de premsa de balanç del festival.

El Primavera Sound va dirigir les crítiques aquest cop contra l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, tot assegurant que el consistori els havia promès una llicència per encabir fins a 30.000 persones en la zona del recinte que pertany al municipi, i que “a dos mesos” del festival se’ls va “denegar i reduir a 15.000”. També van queixar-se que aquesta edició no s’ha pogut utilitzar com a corredor el pont que uneix les dues àrees del recinte, salvant el Port del Fòrum (en aquest cas, perquè va quedar malmès per l’incendi de dues embarcacions l’any 2019).

Cañete s’ha referit a aquest “suposat” aforament de 30.000 persones com una pretensió del festival que els va sorprendre quan van presentar la seva memòria per aquesta edició. Segons ha dit, “l’expectativa màxima que havia generat” l’Ajuntament al respecte era de mantenir els 15.000 assistents de l’edició de 2019, la més alta de totes. “No estàvem en condicions d’autoritzar-ho” (l’ampliació), ha mantingut l’alcaldessa. La socialista ha dit que fer-ho “els complicava” perquè enguany hi ha una platja tancada al públic, i l’única de Sant Adrià oberta al públic (la del Fòrum) hauria quedat afectada en gran part si s’hagués ampliat el recinte del festival.

Cañete també ha dit que la problemàtica del primer dia (amb les cues registrades en tots els serveis del festival) no es pot atribuir a Sant Adrià “perquè es el dia que hi va haver menys gent a l’escenari del Fòrum de Sant Adrià”. Per tot plegat, la batllessa ha lamentat que al seu parer el festival “hagi volgut dirigir la problemàtica contra la baula més feble. Es més fàcil evocar la problemàtica a una població de 37mil habitants que contra Barcelona”. “És la manera d’eludir responsabilitats pròpies de l’organització i projectar aquestes problemàtiques a un altra”, ha reblat.

L’Ajuntament no parla de xantatge, però assumeix que el festival ha “pressionat” per resoldre les seves necessitats. Quant a la interlocució amb el festival, que aquest reclama que es faci per una sola via, Cañete creu que és un horitzó “molt complex i gens fàcil perquè cada part ha de donar la seva autorització”.

Martí demana al festival que “no es queixi tant” públicament

De la seva banda, el tinent d’alcaldia de Cultura, Jordi Martí, també a RAC1, s’ha referit també a les queixes del festival sobre Sant Adrià. El regidor ha demanat al PS que “no es queixi tant públicament perquè això dificulta les coses”, i que escolti les peticions d’una alcaldessa “que pensa en els interessos del seu municipi”. En tot cas, Martí ha dit que desconeix exactament quina és la problemàtica del festival amb el consistori veí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA