Arts escèniques

Circ sota les estrelles

La segona edició de ‘Nits de Circ’, produïda per Circus Arts Foundation, oferirà quatre sessions als Jardins del Molí de Besalú i nou a la Ciutadella de Roses

En total hi participen 24 artistes de vuit països diferents i en vuit atraccions

Les nits del 10 al 12 d’agost, tradicionalment, és quan el fenomen astronòmic de la pluja d’estels, popularment dita llàgrimes de Sant Llorenç, és més visible. Aquestes i altres nits hi haurà un altre fenomen astronòmic, però d’estrelles del circ, que es podran veure a Besalú i a Roses durant la nova edició de les Nits de Circ , que organitza la Circus Arts Foundation.

Avui, que és la primera jornada, i fins dissabte, als Jardins del Molí de Besalú es faran quatre sessions d’aquestes nits de circ sota la llum de la lluna i les estrelles. I des del dimarts 16 fins al dimecres 24 d’agost tindran lloc nou sessions més, però a la ciutadella de Roses.

Després de l’èxit que va tenir l’estiu passat la primera edició de Nits de Circ, amb totes les entrades exhaurides i un total de 9.300 espectadors, aquest any, els organitzadors proposen un espectacle nou, amb més funcions i més artistes.

La Circus Arts Foundation, una fundació sense ànim de lucre amb seu al Circusland de Besalú, cada any produeix el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or i el Gran Circ de Nadal, tots dos a Girona. Ara hi han afegit aquesta nova iniciativa.

L’estrena d’avui, a les 21.30 h i als jardins de Besalú que hi ha als peus del Circusland, el palau internacional de les arts del circ, és en un espai a cel obert de 8.600 metres quadrats i amb capacitat per a 1.290 butaques. Un total de 200 potents projectors il·luminaran tot allò on no arribi la llum dels astres.

Segons les últimes dades de l’organització, ja s’han venut un total de 9.000 entrades.

La música dels espectacles anirà a càrrec dels set músics que formen la París Circus Orchestra. En total hi participaran 24 artistes de vuit països diferents i en vuit atraccions especialitzades: les estrelles mundials de la temerària roda de la mort (Navas Team, de l’Equador), els campions de patinatge acrobàtic (Duo Donnert, d’Hongria), els arriscats salts al trapezi volant (Camila Palma, de Xile), els artistes revelació de l’equilibrisme (Krasimir Vasov, de Bulgària), els genis de l’humor sense paraules (Eric Boo, de Catalunya), els vols amb les cintes aèries a vuit metres d’altura (Duo Moment of Love, de Vietnam) i els acròbates de força impressionant (Troupe Hassak, de Kazakhstan).

Com deien en el reclam dels circs clàssics: “Passin i vegin, nens i nenes, senyores i senyors, el millor espectacle del món!”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA