Música

MÚSIC

Mor Lamont Dozier, compositor de grans èxits del ‘soul’

El també cantant i productor va morir ahir als 81 anys

Amb el segell Motown, va crear i produir temes de The Supremes, The Four Tops, The Isley Brothers i Marvin Gaye

Lamont Dozier, un dels grans cantants i compositors de soul més importants del segell discogràfic de música negra Motown, que va crar èxits per a The Supremes, Marvin Gaye i The Isley Brothers, va morir ahir als 81 anys, segons va anunciar el seu fill. “Descansa en pau celestial, pare!”, va escriure a Instagram el fill de Dozier, sense revelar les causes de la mort de l’artista nord-americà.

Nascut el 16 de juny de 1941 i criat en una família de Detroit dedicada a la música, Dozier va triomfar als anys 60 quan va unir forces amb els germans Brian i Eddie Holland a Motown Records. Van escriure èxits com Where Did Our Love Go o Stop! In the Name of Love per a The Supremes. Els tres productors i compositors també varen compondre hits per a Isley Brothers (This Old Heart of Mine), The Four Tops ( Reach Out I’ll Be There) , Martha and the Vandellas (Heat Wave), The Miracles i Marvin Gaye.

“Era com si guanyéssim la loteria cada vegada”, va escriure Dozier a la seva autobiografia, publicada el 2019. Després de deixar Motown i els germans Holland als anys 70, l’artista va seguir una carrera en solitari. A partir dels anys 80, una impressionant llista de cantants i grups van versionar els èxits de Lamont Dozier: Michael Jackson (Love is Here and Now You’re Gone), Phil Collins (You can’t Hurry Love i A Love Like Yours), Rod Stewart (You Keep Me Hanging on), The Who (Leaving Here, Heat Wave), Gloria Gaynor (Stop! In the Name of Love i Reach Out I’ll Be There). i els Rolling Stones (Can I get a witness?).

El seu tema Two Hearts , interpretat per Phil Collins, va guanyar un Globus d’Or i un premi Grammy. Els noms de Lamont Dozier i els germans Holland són des dels anys 90 al llegendari passeig de la Fama de Hollywood i al Saló de la Fama del Rock and Roll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA