Altres

Quarta edició del Festival Clàssics

La Veronal, Refree i Maria Mazzotta, Maria Arnal, Samantha Hudson, Joan Carreras, Federació de Joventuts Musicals de Catalunya, Jordi Borràs i Míriam Iscla protagonitzen el Festival Clàssics

La Veronal, Refree i Maria Mazzotta, Maria Arnal, Samantha Hudson, Joan Carreras, Federació de Joventuts Musicals de Catalunya, Jordi Borràs, Míriam Iscla, entre d’altres, protagonitzen la quarta edició del Festival Clàssics.

Enguany el festival s’endinsa en els mites de la identitat. El Clàssics 2022 se centra en el concepte de les «metamorfosis» per encarar una de les preguntes eternes i clau de l’art i el pensament: ¿Qui soc? ¿Qui som?

El Festival Clàssics posa els clàssics al centre de les energies creatives d’avui, promou el diàleg amb el passat per donar força i profunditat a la cultura contemporània i impulsar relectures dels clàssics que ens emocionin i que ens ajudin a pensar sobre preocupacions essencials de la humanitat.

El mite de la identitat és un dels eixos centrals. ¿La nostra identitat és fruit del context social, polític, històric i biogràfic que hem viscut, o bé hi ha alguna cosa pròpiament genuïna? ¿En quina mesura les identitats són individuals? ¿En quina mesura són col·lectives? Aquestes i altres preguntes travessaran pel Festival Clàssics. Centrada en el concepte de les metamorfosis, d’allò que canvia i allò que és immutable, hem convocat a artistes i pensadors a abordar una de les qüestions eternes i clau de l’art i el pensament: ¿Qui soc? ¿Qui som? L’editorial La Casa dels Clàssics presenta la quarta edició del festival Clàssics, el festival d’arts contemporànies i pensament, que tindrà lloc a diferents espais de la ciutat de Barcelona del 28 d’octubre a finals de desembre. El festival, a més, celebra l’inici del centenari de la col·lecció Bernat Metge, que tindrà lloc entre la tardor del 2022 i la del 2023, fent que aquesta edició del festival i la propera funcionin com a díptic unit pel centenari de la col·lecció. Per aquest motiu alguns dels espectacles creixeran i es traslladaran a d’altres indrets de Catalunya.

El Festival Clàssics és un projecte de La Casa dels Clàssics i Abacus, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Empreses Culturals, la Institució de les Lletres Catalanes, l’Ajuntament de Barcelona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el Palau Robert, la Sala Beckett, La Perla, Temporada Alta, Federació de Joventuts Musicals de Catalunya i Monestir de Pedralbes, entre altres entitats que ens ajuden a fer créixer el projecte.

La primera sessió El mite de la identitat està programada pel dia 28 al CCCB amb la participació de Samantha Hudson, Denise Duncan, Ahmad, Jan Nawzadi i Vanesa Freixa. Un altre dels plats forts serà la lectura dramatitzada de les Confessions de Sant Agustí a càrrec de l’actor Joan Carreras. Fins al 21 de desembre, les activitats en diferents disciplines ocuparan teatres, sales d’exposicions i taules rodones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA