Cinema

Girona es prepara per acollir centenars d’extres de la sèrie ‘Mrs. Davis’

La filmació obligarà a tallar de manera intermitent la circulació de vehicles i vianants des de demà i fins dissabte a l’entorn de la catedral i Sant Domènec

Per lluir s’ha de patir, diu la dita popular. A Girona, d’això cada vegada en sabem més quan la ciutat és contractada per esdevenir un plató de cinema. O d’alguna sèrie, com tot sovint passa des del fenomen Joc de trons. Si durant la pandèmia el Barri Vell va servir d’escenari per a la sèrie Els hereus de la terra, ara toca el torn d’una producció més elevada, ni més ni menys que de la Warner Bros, propietària d’HBOMax.

Parlem de Mrs. Davis, aquesta nova sèrie del creador de Lost i Leftovers, Damon Lindelof, que arriba a la capital gironina després de dies de rodatge en terres empordaneses, concretament una setmana al castell de Sant Ferran (on van filmar una espectacular versió del Joc del calamar de temàtica medieval ) i al pantà de Boadella, des d’on, ara, l’equip tècnic i artístic que mobilitza centenars de persones es desplaçarà.

A Girona, es preveu la participació d’uns 400 figurants.

Afectacions de trànsit

El rodatge de Mrs. Davis a Girona comportarà, com és habitual, afectacions al trànsit a la zona del Barri Vell. A més, també caldrà apagar, de manera puntual, l’enllumenat públic de les escales de la catedral, la plaça dels Lledoners i el carrer dels Alemanys el dijous 17 i el dissabte 19. Pel que fa al trànsit, hi haurà talls intermitents a la circulació de vehicles i vianants des de demà fins al dissabte 19, entre les 8 i les 20 h, a la plaça de la Catedral i la pujada de la Catedral, entre el portal de Sobreportes i la plaça dels Lledoners, a la plaça dels Apòstols, al carrer del Bisbe Cartanyà, al passeig Arqueològic, a la plaça dels Lledoners, i a la plaça de Sant Domènec.

Pel que fa als aparcaments, per motius del rodatge i la logística que comporta, s’han senyalitzat temporalment reserves d’espai en diversos punts del Barri Vell i als afores de la ciutat. Entre els dies 14 i 19 de novembre hi haurà reserves d’espai senyalitzades amb indicacions de dia i hora als espais de l’entorn del barri vell següents: la pujada de la Catedral, el carrer dels Manaies, la plaça dels Apòstols, la pujada de Sant Feliu, la plaça de Sant Domènec i la plataforma del Galligants al carrer de Bellaire.

Un ‘Joc del calamar’ amb capes i espases

A la fortalesa militar de Sant Ferran de Figueres s’ha rodat, aquests dies, l’Excalibattle, una mena de parkour a l’estil Joc del calamar, en què només en pot quedar un, de temàtica medieval. Els aspirants corrien per arribar dalt d’una roca on hi havia exposada la gran espasa que corona com a rei. En l’escena va participar un dels protagonistes de la sèrie, Jake McDorman (Betty Gilpin, de monja, s’ho mirava).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda