Llibres

La presencià catalana, una constant a Mèxic

Catalunya torna a comptar amb un estand institucional en la 36a Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (FIL) que té lloc del 26 de novembre al 4 de desembre a la ciutat mexicana. L’estand l’ha organitzat pel Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) sota la seva marca d’internacionalització, Catalan Arts.

La FIL és la trobada anual més important del sector editorial a Llatinoamèrica i la més gran del món editorial en espanyol. És la principal porta d’entrada al mercat llatinoamericà i uns dels focus més importants per a la difusió dels autors catalans i de les novetats editorials dels segells amb vocació internacional. Un esdeveniment on conflueixen el comerç de drets d’explotació editorial, els principals agents distribuïdors del sector del llibre del continent americà i un ampli festival cultural obert al públic, on el llibre i els autors són el protagonistes.

L’espai col·lectiu català té com a objectiu principal impulsar l’activitat professional de les empreses i els diferents agents del món del llibre de Catalunya on els professionals podran desenvolupar les seves activitats durant la fira, exposar la varietat i vitalitat de la producció editorial catalana oferint alhora una imatge conjunta del sector als professionals llatinoamericans.

La presència de grups editorials de Catalunya a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara és una constant i molt nombrosa des de la primera edició i recull els fruits del treball desenvolupat durant molts anys per escriptors, agents literaris i editors en territori mexicà.

Aquest any participaran a la fira fins a 35 editorials catalanes: A Buen Paso, Acali, Altair, Blue Editorial, Centro de Pastoral Litúrgica, Cinco Tintas, Club Editor, Coco Books, Edigol Ediciones, Editorial Casals, Editorial Éccomi, Editorial GG, Editorial Flamboyant, Editorial Juventud, Editorial Marli Brosgen, Editorial Sentir, Ekaré Europe, Galabooks Ediciones, Geointeractiva, Grupo Edebé, Hoaki Books, Libros de Cabecera, Libros del Zorro Rojo, Manolito Books, Marcombo, Ned Ediciones, Open Books, Pé-editorial, Profit Editorial / Amat Editorial, Redbook Ediciones, Roisib Ediciones, Takatuka, Vegueta Ediciones, Vicens Vives i Zahorí Books.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda