Cinema

Temporada Alta

cinema

El Sabater d’Ordis viatja a Girona

L’adaptació cinematogràfica del llibre de poemes de Fages de Climent es va estrenar a Temporada Alta

De la terra tocada per la tramuntana, n’han sorgit molts sonats. Un de reconegut és el Sabater d’Ordis, protagonista del poema més conegut de Fages de Climent. Publicat el 1954, amb il·lustracions i epíleg del més gran geni tocat d’aquelles contrades, Salvador Dalí, i pròleg d’Eugeni d’Ors, narra poèticament la història d’un personatge que deixa l’ofici i el poble per recórrer els camins de l’Empordà, dirigint la tramuntana amb un canya. D’aquí que el cèlebre artista figuerenc el qualifiqués com el Quixot de l’Empordà i va ser arran d’un popular dibuix seu que va convertir aquell pegot en un mite empordanès.

Ara una pel·lícula, El Sabater d’Ordis, recupera aquell relat i en fa una lliure adaptació mantenint el to poètic per presentar un home amb noms i cognoms que emprèn un viatge a la recerca d’un fill i que no deixa de ser un cant a la llibertat d’un home que té ganes de volar.

El film, seleccionat pels festivals de Sant Cugat i Temporada Alta, es va estrenar dilluns al Cinema Truffaut, amb la presència dels directors David Ruiz i Pitu González i la presentació de Guillem Terribas, president del Col·lectiu de Crítics que gestiona la sala i que té una aparició a la història protagonitzada per Àngel Amieva, Marta Prieto, Raquel Bargalló, Estíbaliz Barroso, Xavi Sais, Júlia Ventura i Txe Arana.

Com expliquen els seus autors, la pel·lícula, que es va rodar en temps de pandèmia amb un pressupost ajustat i amb ajuts com per exemple la beca Kreas de l’Ajuntament de Girona, és una mirada al mite empordanès de la llibertat creativa, però també amb sensibilitat i respecte per l’obra original. El resultat és una fotografia del territori que potencia la bellesa i la realitat onírica dels versos del poeta amb un estil contemplatiu que allibera la seva poètica visual, profunditat narrativa i existència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona