Música

The Who, a Barcelona el 14 de juny del 2023

Un dels deutes musicals històrics de la ciutat de Barcelona se saldarà finalment el 14 de juny del 2023, dia en què The Who, històrica banda britànica capitanejada pel guitarrista Pete Townshend i el cantant Roger Daltrey, absent fins ara dels escenaris catalans, actuarà al Palau Sant Jordi de Montjuïc (entrades a la venda a partir de dimecres).

Així ho van anunciar ahir els responsables de cançons com ara My Generation i Won’t Get Fooled Again, que es faran acompanyar d’una orquestra amb la qual prometen interpretar els grans èxits de la banda en una gira anomenada Hits Back!, que, de moment, té confirmades dues úniques dates més: Berlín (20 de juny) i París (23). El de Barcelona (“una de les meves ciutats preferides de tot el món”, assegura Townshend en un comunicat) serà l’únic concert del grup a l’Estat i probablement també al sud d’Europa.

The Who, amb quasi seixanta anys de trajectòria, faran especial menció, segons asseguren en un comunicat, a l’òpera rock Tommy (1969) i Quadrophenia (1973), dos dels seus discos més destacats, i també al seu últim treball d’estudi, de títol homònim i publicat l’any 2019.

Townshend (que el pròxim mes de maig farà 78 anys) i Daltrey (79 al març), a més de l’orquestra, es faran acompanyar d’alguns dels músics amb què han estat tocant les últimes dècades, com ara Simon Townshend o el bateria Zak Starkey, fill de Ringo Starr.

The Who van haver d’anul·lar el que, l’any 2006, hauria estat el seu debut a Barcelona per la fluixa venda d’entrades, un fet inimaginable en altres ciutats d’Europa, que s’ha considerat sempre una taca negra en l’historial rock de la ciutat. La banda de Townshend i Daltrey (Keith Moon i John Entwistle, els dos altres Who originals, van morir els anys 1978 i 2002, respectivament) sí que ha ofert concerts, tanmateix, a Madrid (2006, 2007 i 2016), Saragossa (2006), Bilbao (2007) i Vitòria (2016), i també a Tolosa de Llenguadoc (1974 i 2016).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona