Cinema

CINEMA

Jordi Calvet guanya sis premis a l’Indie Short Fest

El cineasta gironí triomfa en diversos festivals internacionals amb el seu primer curtmetratge, ‘Takbir’

El cineasta gironí Jordi Calvet ha guanyat sis premis amb el seu primer curtmetratge, Takbir, a l’Indie Short Fest, una de les cites del cinema independent més importants que se celebren a Los Angeles. Calvet, regidor del PSC a l’Ajuntament de Girona, hi ha obtingut el premi de millor curtmetratge en el gènere de thriller, millor productor, millor director revelació, millor guió, millor curt de llengua estrangera de la temporada i millor repartiment. Els premis es van conèixer al desembre a l’Indie Short Fest i es preveu que en les properes setmanes s’organitzi la gala de lliurament.

Takbir, estrenat l’11 d’octubre passat, planteja una ficció sobre el gihadisme al voltant d’un cineasta especialitzat en thrillers que rep l’encàrrec d’una productora turca de realitzar una sèrie de televisió sobre un grup terrorista que comet atemptats a diverses ciutats. Sis mesos després, l’autor veu com l’ISIS materialitza dues de les propostes d’atacs que havia ideat. Aterrit, decideix acudir a la Policía Nacional per avisar-la que el següent atemptat s’hauria de produir a Madrid. Amb aquesta història, basada en la novel·la L’espasa d’Al·là, que el mateix Calvet va publicar el 2015, el cineasta ja ha acumulat diverses distincions, i s’ha projectat als festivals de Sitges, Canes, Amsterdam i el Japó; ara es prepara per aterrar al Canadà i Califòrnia, on ha estat nominat en altres festivals de cinema.

Tot i ser el seu primer curtmetratge, Takbir compta amb un repartiment professional, com els intèrprets Pedro Casablanc, Xènia Tostado, Octavi Pujades, Macarena Gómez o Ares Teixidó. L’últim premi que va recollir va ser al desembre, al Festival Internacional de Nador, al Marroc, on Enric Millo, viceconseller d’Acció Exterior, Unió Europea i Cooperació de la Junta d’Andalusia, li va entregar el premi al millor curtmetratge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA