Art

Deu artistes i onze poetes a ‘Art i paraula’

La Casa de Cultura inaugura una mostra sobre els vincles entre els dos llenguatges

Amèlia Riera va ser una de les primeres dones que va sobresortir en la foscor de la postguerra abordant l’art des d’una posició d’avantguarda. Salvador Espriu li va dedicar un poema en què deia: “Des de la nit em dreço a l’ordre.” Per la seva banda, Amèlia Riera, des de la foscor del seu món fantasmagòric, dedicava una peça al poema en què Espriu parla de la casa que tenia vora el mar. El diàleg entre dos llenguatges, el visual i l’escrit, i les seves connexions formen part de la mostra Art i paraula, que s’inaugura aquest vespre a les 19 h a la Casa de Cultura de Girona. Es tracta d’un trajecte des de la mirada del creador visual que, amb la seva obra, vol retre homenatge a l’artista de les paraules, i que recorre el camí d’anada i tornada.

Els comissaris de l’exposició, Fina Duran i Jesús Galdón, volen mostrar el procés de transformació de la paraula en imatges i a l’inrevés. L’objectiu final és un petit recorregut per diferents obres duals en què el poeta i l’artista esdevenen una unitat. Així, Francesca Llopis i Maria Mercè Marçal s’uneixen en un calidoscopi de diverses possibilitats i que suma la mirada de l’artista, de la poeta, de la feminista, de la intel·lectual, de la mare... I l’art conceptual de Gerard Altaió homenatja el poeta Ausiàs March i la videoartista Ester Xargay s’apropa a l’obra poètica de Felícia Fuster La mostra de la Casa de Cultura es podrà visitar fins al 10 de febrer. Com a cloenda de l’exposició, el divendres 10 a les set de la tarda, es podrà veure una acció de veu i dansa a càrrec de Mireia de Querol i Neus Borrell. L’acció posarà veu i cos als poemes de Maria Mercè Marçal, Felícia Fuster i Àngels Moreno.

L’exposició Art i paraula se celebra com a activitat prèvia al XXVII Festival de Poesia de Girona Ara Poesia del 2 al 25 de febrer. Les mirades de deu artistes de diferents generacions descobreixen la poesia d’Ausiàs March, Ramon Llull, Joan Oliver, Salvador Espriu, V.A. Estellés, J.V. Foix, Maria Mercè Marçal, Felícia Fuster, Carles Hac Mor, Joan Brossa i Àngels Moreno. Els artistes que posen imatge a la poesia són Gerard Altaió, Ester Xargay, Josep Guinovart, Amèlia Riera, Francesca Llopis, Jesús Galdón, David Ymbermon, Mar Arza, Jordi Tolosa i Anna Llimós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona