Música

Barcelona cedeix una finca modernista a la Fundació Victòria dels Àngels

L’entitat hi ubicarà un centre de difusió musical

La iniciativa coincideix amb l’anunci de l’any d’homenatge a la soprano que s’engegarà al novembre

La Casa Hurtado de l’Avinguda de Pedralbes de Barcelona serà un centre de difusió musical a càrrec de la Fundació Victòria dels Àngels. L’Ajuntament ha cedit aquest edifici singular, una torre modernista construïda a principi del segle passat per l’arquitecte Guillem Busquets, que fa anys que està desocupada i en la qual es faran unes obres de condicionament que es preveu que estiguin enllestides a final de l’any que ve.

L’anunci de la cessió municipal coincideix amb el de l’anunci de l’Any Victòria dels Àngels, que commemora el centenari del naixement de la soprano catalana. L’any d’homenatge s’estrenarà el pròxim 1 de novembre amb un concert a la Universitat de Barcelona, i s’allargarà fins al novembre del 2024, amb un acte al Palau de la Generalitat. Altres actes que configuraran la celebració del centenari de l’artista inclouran una gala al Liceu, un itinerari al Palau de la Música i diverses exposicions, així com espectacles de música i dansa, amb l’estudi de diferents facetes del repertori de la cantant, com ara el lied o la cançó catalana, segons informa l’ACN.

El centre de difusió de la música que ocuparà la Casa Hurtado vol ser un espai obert a la ciutadania, més enllà del seu ús com a centre formatiu musical. El centre tindrà també una seu a les instal·lacions de la Universitat de Barcelona. El regidor de les Corts, Joan Ramon Riera, ha declarat que el millor homenatge que Barcelona pot fer a Victòria dels Àngels és la cessió de la Casa Hurtado per instal·lar-hi un espai de promoció cultural. Riera, que ha especificat que el cost de l’expropiació d’una comunitat de veïns confrontant serà de 300.000 euros, ha puntualitzat que no s’ha decidit per a quants anys serà la cessió de la finca.

L’any dedicat a la soprano està presidit per Helena Mora, presidenta la Fundació Victòria dels Àngels, i té com a comissari Marc Busquets, que n’és director artístic. Tot plegat es complementarà amb la publicació d’una biografia de la cantant a càrrec de Pep Gorgori i l’edició d’un conte infantil sobre la seva vida i la seva obra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE