Música

GIRONA

Nova sala de concerts al pont de la Barca

L’empresari gironí Kim Riera, que en els últims anys ha organitzat diversos esdeveniments relacionats amb la música electrònica, és el principal impulsor del projecte d’una nova sala de concerts i discoteca –“espai musical” és el concepte oficial– que té previst obrir les seves portes la tardor vinent a la zona del pont de la Barca de Girona. Aquest espai musical es dirà Alter –per alternatiu i, en anglès, canviant, però també perquè es troba al costat del riu Ter– i es farà a partir d’una antiga nau industrial, situada en el número 2 del carrer pont de la Barca, que havia estat la seu d’una fàbrica de boleres i que, posteriorment, es va utilitzar com a magatzem durant molts anys. De fet, els promotors han decidit mantenir l’estructura de l’antiga nau i bona part de l’encant postindustrial i undeground del seu interior –el gran referent de Riera és Printworks, la sala londinenca en què s’ha reconvertit l’antiga rotativa del Daily Mail i altres diaris–, i només han hagut de canviar l’antic sostre d’uralita per un sostre acústic, amb una cambra de llana de roca, que aïllarà completament el local de l’exterior, tot i que tampoc no hi ha veïns propers. La nau té uns 700 metres quadrats de superfície útil entre la planta baixa i un altell.

Ara el projecte està en fase d’exposició pública i li queden pocs tràmits pendents, bàsicament un canvi d’usos provisional de l’espai per part d’Urbanisme. Com a mesura preventiva, l’Ajuntament ja va aixecar un mur de contenció, ja que el local es troba en una zona inundable, que s’ha complementat amb una escala que facilita l’accés al recinte. Superats els últims tràmits, s’hi podran fer les últimes obres i preparatius perquè Alter pugui obrir just després de l’estiu, quan s’anunciarà ja una primera programació d’actuacions fins a final d’any.

Concerts i discoteca

Alter programarà actuacions en directe d’estils molt diversos, sobretot els divendres i els dissabtes, obrint també el seu escenari als grups i artistes emergents gironins. Després dels concerts, el local es convertirà en club, amb la música de destacats discjòqueis. Els dijous, Alter estarà dedicat sobretot al públic universitari; els divendres, a la música electrònica, i els dissabtes, al mainstream, o sigui, a les propostes més comercials.

Kim Riera destaca dos fets importants del nou local: que es troba molt a prop del centre, a tocar de la Devesa, i al mateix temps una mica apartat, i que té un immens aparcament a l’abast en horari nocturn, quan Alter ja no l’haurà de compartir amb el Mercadona i l’OCine.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona