Cinema

‘John Wick 4’ puja a un altre nivell

Keanu Reeves torna a encarnar l’assassí a sou perseguit per una munió de mercenaris de l’organització mafiosa que el vol mort, en la quarta entrega de la franquícia, la més llarga

Ofereix tres hores d’acció, acció i més acció

Sang, suor i pólvora. El cinema d’acció, que tants seguidors té, sol atrapar l’espectador àvid de violència (a la pantalla) oferint-li una sessió de catarsi com només el gènere l’hi pot oferir. Des de clàssics com La jungla de cristal fins a la saga incombustible de Fast & Furious, que ha fet de l’amor als cotxes tota una religió (ja van per la desena entrega), els productors de Hollywood es freguen les mans i s’omplen les butxaques quan troben aquella fórmula que rep immediatament el beneplàcit dels espectadors.

John Wick, la franquícia liderada per Keanu Cara de Pal Reeves, va ser tota una troballa i una sorpresa. La proposta era senzilla però ben servida: un fil de seqüències d’acció de violència extrema i lluites increïbles marca de la casa ben coreografiades, al més pur estil John Woo depurat segons l’estètica que es porta ara. L’argument? Epidèrmic, pur McGuffin per desplegar allò que volen els fans: acció, acció i més acció.

Doncs això és el que ofereix la quarta entrega de la saga protagonitzada per aquest assassí excomunicat i perseguit per tots els mercenaris de l’organització mafiosa coneguda com Alta Mesa. Dirigida per Chad Stahelski (John Wick. Otro día para matar), la pel·lícula va al gra –bé, es pren el seu temps i són tres hores de metratge; fluides, això sí– i narra com Wick, per guanyar-se la seva llibertat, acabarà enfrontat a un nou rival amb poderoses aliances a tot el món, fins i tot capaç de convertir vells amics en enemics.

A Keanu Reeves, que ha sabut trobar un personatge tan emblemàtic com el Neo de Matrix sense haver d’esforçar-se a interpretar dramàticament però sí que requereix una bona compenetració i força física (el que requereix un home de tan poques paraules com John Wick), l’acompanya un repartiment encapçalat per Donnie Yen (IP Man, Rogue One), Laurence Fishburne (amic que ja tenia a Matrix), Bill Skarsgård (aquí en el paper del malvat de la funció), Ian McShane, Lance Reddick i Natalia Tena.

John Wick 4 no s’ha estrenat als cinemes, però ja ha aconseguit una nova fita de la saga: el quart capítol, a més de ser el més llarg, com dèiem, ja és el més ben valorat de tota la franquícia, amb una puntuació del 95% a Rotten Tomatoes, gràcies als crítics que ja l’han vist.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA