Arts escèniques

DANSA

El Teatre Municipal acull aquest vespre “Rèquiem nocturn”

El coreògraf Pere Faura dirigeix aquesta proposta musical de dansa-teatre amb música en directe d’Aurora Bauzà i Pere Jou i la col·laboració especial de l’actor Francesc Orella

  • Un moment de l’espectacle. WEB PERE FAURA.
  • VÍDEO: Vídeo de l'espectacle

El Teatre Municipal de Girona acull aquest vespre a les 20 h l’espectacle musical de dansa-teatre Rèquiem nocturn, una producció dirigida pel coreògraf barceloní Pere Faura. La proposta és un retrat autobiogràfic del director de cinema i també coreògraf Bob Fosse, i compta amb nou intèrprets a escena, la música en directe d’Aurora Bauzà i Pere Jou, i la col·laboració especial de l’actor Francesc Orella. Les entrades es poden comprar al web del Teatre Municipal de Girona.

L’any 1979, Bob Fosse va filmar All that jazz, un retrat semiautobiogràfic sobre la seva vida com a persona addicta a les drogues, al sexe i a la feina, que acaba retratant la seva possible mort. Prenent aquesta pel·lícula com a principal referent, l’espectacle de Pere Faura és un retrat autobiogràfic de l’autor i de la seva mort professional. Escenes icòniques i d’altres de més desconegudes de Fosse són reinterpretades en un ritual fúnebre per fer reflexionar sobre la vida de la dansa i la bellesa de la mort.

En aquest Rèquiem nocturn, les diferents parts de la litúrgia original d’un rèquiem són substituïdes per escenes, cançons i danses ideades a partir de l’univers coreogràfic i vital de Bob Fosse, creant una teatralitat indisciplinar on moviment, paraula, música i vídeo ballen juntes en una coreografia per a nou intèrprets, dos músics en directe i un actor. Una experiència ritualista entre el llegat i la paròdia, entre l’humor i la tendresa, que reflexiona sobre la bellesa de la mort per transformar l’acte de morir en un cabaret amb molta ploma i purpurina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona