Música

literatura

Conveni per impulsar “Mestres de l’Escolania de Montserrat”

L’Abadia de Montserrat i l’editorial Tritó han signat un conveni per recuperar la col·lecció “Mestres de l’Escolania de Montserrat”. L’acord, segellat entre l’abat de Montserrat, Manel Gasch, i el director de l’editorial Tritó, Llorenç Caballero, també preveu la digitalització dels volums ja publicats fins ara. Segons informa l’ACN, la col·lecció va néixer per donar a conèixer i posar en valor l’obra musical dels compositors montserratins. El primer volum va aparèixer l’any 1930 i se’n van publicar quatre més fins al 1936. Més tard, el 1970 es va iniciar una segona etapa que es va allargar fins al 1993. En total, la col·lecció inclou quinze volums que recullen obres de Joan Cererols, Miquel López, Benet Julià, Anselm Viola, Narcís Casanoves, Felip Rodríguez i Josep Vinyals.

En aquesta línia, la represa es fa amb ànim de continuïtat, però alhora amb la voluntat d’actualitzar els criteris tant de selecció de repertori com d’edició pròpiament dita. D’una banda, s’eixamplarà el marc cronològic que havia fixat David Pujol, el responsable de la col·lecció ara fa cent anys. Així, es podrà incorporar l’obra dels mestres del XIX i del XX. D’altra banda, els volums es volen plantejar “com a edicions crítiques però sense renunciar a consideracions d’ordre pràctic”. “Es tracta d’oferir una publicació que conjumini el valor patrimonial amb una presentació que faci plausible la seva difusió i interpretació”, asseguren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Dusminguet farà un concert de comiat el 22 de juny a les Borges Blanques

Barcelona

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT