Música

Fagioli, De Bique, Jaroussky i Camarena, als cicles lírics del Palau

Rinaldo’ i ‘Tolomeo’ de Händel i ‘L’incoronazione di Poppea’, de Monteverdi, amb les veus destacades de Franco Fagioli, Jeanine De Bique i Carlo Vistoli, seran les tres òperes barroques del cicle Palau Òpera per a la temporada 2023-2024. Els protagonistes del cicle Palau Grans Veus seran Philippe Jaroussky, Ermonela Jaho, Javier Camarena, Katharina Konradi, Jakub Józef Orlinski i Sara Blanch, segons la programació presentada ahir. Albert Guinovart hi estrenarà Simfonia dels Àngels’ amb la soprano Ermonela Jahoen, en homenatge a Victoria de los Ángeles. Mercedes Conde, directora artística adjunta del Palau de la Música Catalana, ha remarcat que els dos cicles són la proposta lírica del Palau i els dos presenten “grans cantants en formats diferents”.

Obrirà la temporada d’òpera, ‘Rinaldo’, de G. F. Händel (06.02.24), la primera òpera escrita en italià per a un teatre de Londres i estrenada a la capital anglesa el 1711. La versió al Palau serà a càrrec de l’ensemble Les Accents, fundat per Thibault Noally. El segon títol que es presenta és ‘L’incoronazione di Poppea’, de Claudio Monteverdi (16.03.24), estrenada l’any 1642 a Venècia. Tancarà la temporada d’òpera ‘Tolomeo’, de Händel (29.05.24), en una producció que es tracta de la reconstrucció històrica, 300 anys després de la seva estrena, de l’orquestra que Händel feia servir cap al 1730. Al Palau es podrà sentir la primera interpretació en temps moderns amb la instrumentació original de Londres de 1730. La proposta compta amb un elenc encapçalat pel rol titular de l’òpera amb el contratenor argentí Franco Fagioli, que oferirà la seva primera òpera al Palau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell
DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA