Llibres

Els premis Serra d’Or reconeixen Xènia Dyakonova i Vicenç Pagès

L’escriptora s’emporta el premi de narrativa amb ‘El conte de l’alfabet’ i l’autor gironí és reconegut a títol pòstum amb l’assaig ‘Kennedyana’

Xènia Dyakonova, amb l’obra El conte de l’alfabet (L’Avenç), ha estat la triomfadora del Premi Crítica Serra d’Or de narrativa, que s’ha concedit aquest migdia a l’Espai Endesa de Barcelona amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès. També s’ha premiat, a títol pòstum, Vicenç Pagès Jordà amb el premi d’assaig per Kennedyana (Folch & Folch - Navora).

Entre les altres obres que han estat guardonades hi ha El rastre nival, d’Àngels Marzo (poesia); Poema de Gilgamesh, de Lluís Feliu i Adelina Millet (traducció), i El cercle de Loplop. Una aventura de Francesc Pujols, de Sebastià Roig i Toni Benages, que s’han endut el guardó en la nova categoria de còmic.

També s’han reconegut en l’apartat de recerca Marta Vallverdú, Pere Colomer i Roma i Irmela Neu. En l’apartat d’arts escèniques s’ha reconegut la tasca d’Anja Hilling, Aina Alegre, la Companyia Teatre Micalet, i els veïns i veïnes del Raval i el Liceu per l’òpera La gata perduda.

Finalment, en l’apartat de literatura infantil i juvenil els premis han estat per a Joan Rioné i Alba Domingo (Piscina un petit oceà); Josep Pedrals (El joc del penjat); Ppprrrrriiit (Coneixements); Cristina Cubells i Joana Casals (Un llibre per crear i experimentar amb els sons), i Federica Ravera i Martina Manyà (Dones de muntanya).

En acabar l’acte la revista Serra d’Or ha fet un esment especial a Josep Vallverdú, en reconeixement a la seva tasca com a autor de literatura infantil i juvenil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona