Arts escèniques

CULTURA

L’humor del Festimams arriba a la setena edició

La Sotana, El Soterrani, Natza Farré i Judit Martín o Carles Xuriguera i Fel Faixedas, a la setena edició del festival d’humor de Girona

Es celebrarà del 15 al 18 de juny

El Festimams arriba a la 7a edició anunciant un cartell que compta amb noms reconeguts de l’escena humorística catalana com La Sotana i El Soterrani, Natza Farré i Judit Martín o Carles Xuriguera i Fel Faixedas. El festival, que es farà del 15 al 18 de juny, programa per primer cop un espectacle a cura d’una persona trans no-binària, amb el monòleg en clau d’humor de l’actriu valenciana Vidda Priega. La programació compta amb una oferta de vuit espectacles (cinc dels quals s’estrenen a Girona) i un sopar tast-espectacle amb productes del Segell de qualitat Girona Excel·lent i la conversa en clau d’humor de Peyu i Oriol Cruz.

La setena edició del Festimams manté la proposta híbrida de formats, amb l’humor com a denominador comú. D’una banda, els espectacles en clau humorística al pati de la casa de Cultura, amb una platea semblant a la d’un cabaret o teatre. I de l’altra, un sopar-tast espectacle gastronòmic, segell dels primers anys del festival, que tindrà lloc al mateix espai amb un aforament de 120 persones.

D’aquesta manera, el festival vol consolidar el format estrenat fa dos anys, per apropar-se a nous públics amb perfils més joves, i alhora mantenir i consolidar la seva essència de festival gastrocultural.

Festimans omplirà Girona d’humor en català al llarg de quatre dies consecutius amb els noms més destacats de l’escena humorística catalana actual: Guillem Estadella, jove humorista català i presentador de ràdio; Vidda Priego, còmica activista de la diversitat de gènere i sexoafectiva; Manel Vidal, Joel Díaz, Andreu Juanola, Enric Gusó i Magí Garcia ’Modgi’, integrants de La Sotana, el programa radiofònic / podcast d’humor irreverent sobre el Barça i el món del futbol; Andrés Fajngold, col·laborador del programa televisiu Zona Franca (TV3); Natza Farré i Judit Martín, creadores del podcast.

El nou paradigma; Gloria Martínez i Marta Bernal són Las Glòrias Cabareteras, vedets irreverents i actualment col·laboradores del Vostè primer (RAC 1) i LateXou (RTVE), dos programes presentats per Marc Giró; Manel Vidal, Maria Rovira (Oye Sherman), Magí Garcia, Joel Díaz i Josep Català, precursors de la comèdia de stand-up en català al El soterrani.

El tret de sortida del festival vindrà de la mà d’un sopar tast-espectacle amb degustació de productes reconeguts amb el segell de qualitat Girona Excel·lent, de la Diputació de Girona. El sopar a peu dret, amb aforament de 120 persones, costarà 25 euros i tindrà lloc al pati de la Casa de Cultura de Girona. Els humoristes Peyu i Oriol Cruz serà els encarregats de posar la nota d’humor a la nit amb una animada conversa dinamitzada pel també còmic Fel Faixedas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona