Música

Sant Gregori / girona

Nostaldisc estrena els ‘guixos i guitarres’ d’Admetlla i el ‘Pelut’

L’escultor i dissenyador industrial Pep Admetlla i el músic Francesc Bertran, conegut com Pelut, estrenaran l’espectacle Concert de guixos i guitarres, el diumenge 7 de maig a les 2 del migdia a l’exterior de l’Espai La Pineda, de Sant Gregori, com a producció pròpia de la fira del disc i cultura del rock’n’roll Nostaldisc, que aquell dia celebrarà la seva sisena edició, amb activitats gratuïtes per a tots els públics, de les 10 del matí a les 8 del vespre. Admetlla pintarà a dues mans i asimètricament, acompanyat per Bertran a la guitarra. Aquest guitarrista de llarga trajectòria, que ha format part de molts projectes, també oferirà una segona actuació el mateix dia, com a membre del grup Oh Well, que a la tarda oferirà el concert de cloenda de Nostaldisc –amb Jaume Rivera al baix i Sisu (Bars) a la bateria–, amb la veu convidada de Det Ferring, de l’històric grup barceloní Evolution .

Imitadors d’Elvis

La fira començarà a les 10 del matí amb Nostalkids, programació familiar que inclourà tallers coordinats per Meraki.440, com ara Fes la teva guitarra, i l’espectacle del Mag Gepis, Amb un pam de nas, a les 11h. A les 12h tindrà lloc el pregó de la fira, que anirà a càrrec del periodista cultural Xavier Castillón, d’El Punt Avui, i tot seguit hi haurà un concert en homenatge pòstum al músic Xavier Rodríguez, un dels membres fundadors de LE²X, l’associació sense ànim de lucre que organitza Nostaldisc , amb deu músics en escena. Seran Nina Pagès i Judit Ripoll (veus), Enric Angelats i Titi Saurina (guitarres), Fly Moll (baix), Jordi Prat i Miquel Brugués (teclats), Enric Canada i Toni Arasil (percussions) i Gabi Duch (bateria). La fira estrena un concurs d’imitadors d’Elvis, (13 h) amb David Julià com a mestre de cerimònies. El jurat valorarà sobretot les dots interpretatives i vocals dels participants, entre els quals hi haurà reconeguts artistes de l’escena gironina.El jurat està format per Jordi Prat, Xavi Fortuny, Xevi Casacuberta, Sheila Endekos i Luis Fernández.

A partir de les 16.30 tindran lloc a La Pineda les actuacions dels grups Hellinside, el projecte acústic de Marc Corso, que estrenarà Scars & Shadows, i el trio osonenc The Jumping Jacks, amb el seu homenatge als Stones. La fira rebrà una quinzena de paradistes de tot Catalunya, especialitzats sobretot en discos de vinil. També tornarà ser-hi l’Espai Autor, on els artistes –Luw, Orchestra Fireluche, Rock per Xics, Toni Capitán Vargas i la discogràfica RGB– oferiran directament el seu material. “Algunes botigues han preferit venir a Nostaldisc que a la Fira Internacional del Disc de Barcelona, que es fa el mateix cap de setmana, perquè diuen que allà potser vendrien més discos però aquí s’ho passen millor”, s’ha remarcat avui a la presentació de Nostaldisc, que ha tingut lloc aquest migdia a la terrassa del bar El Cercle de Girona, al carrer Nou del Teatre, amb la presència dels membres de LE²X Jordi Turon, David Julià i Enric Angelats , i una petita actuació de Francesc Bertran.

Com a activitats prèvies, aquest divendres s’inaugurarà a la Biblioteca Miquel Martí i Pol de Sant Gregori una exposició del fotògraf Rafel Bosch sobre el concert de The Rolling Stones al Vicente Calderón del 1982, i l’endemà a les 12 h s’ha programat a l’Ateneu 24 de Juny el diàleg Els meus vinils, en què Nuri Mancebo, Mireia Vilalta i Jordi Prat parlaran dels discos de la seva vida . LE²X organitza Nostaldisc amb el suport de l’Ajuntament de Sant Gregori i d’una cinquantena de petits col·laboradors i patrocinadors de proximitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA
TRADICIÓ

La Patum recupera tres partitures de fa un segle

BARCELONA
Figa Flawas
Grup de música

“Volem arribar a gent que no escolta mai res en català”

Barcelona