Arts escèniques

El TNC viatja per l’Europa del segle XVI amb ‘L’alquimista’ de Marguerite Yourcenar

El muntatge, amb dramatúrgia i direcció de Michael De Cock, es podrà veure des de divendres i fins al 4 de juny a la Sala Petita

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha presentat avui l’espectacle L’alquimista de Marguerite Yourcenar, amb dramatúrgia i direcció de Michael De Cock i traducció de Sergi Belbel. El muntatge, que s’estrena aquest divendres i es podrà veure fins al 4 de juny a la Sala Petita, és un dels projectes internacionals del TNC i compta amb un equip artístic format per artistes locals, Bèlgica i França. El repartiment compta amb els intèrprets Babou Cham, Francesc Garrido, Anna Moliner, Teresa Urroz i David Vert. L’obra s’ambienta a Flandes (Bèlgica) el 1500 i segueix en Zenó, un metge i alquimista condemnat a mort en els darrers anys de la seva vida. Es recrea una Europa que oscil·la entre la foscor de l’Edat Mitjana i la llum del Renaixement.

En la roda de premsa de presentació de l’espectacle, segons informa l’ACN, han explicat que el context que planteja l’obra resulta gairebé distòpic però que, a la vegada, aborda temes universals ben actuals de forma visionària.

L’espectacle parteix de l’obra Obra Negra de Marguerite Yourcenar. Un text que, segons el director Michael De Cock, aborda qüestions actuals com la humanitat i la llibertat en una història que es desenvolupa a Europa, en plena guerra i en un moment de profunda crisi i transició. Així es tracta d’un viatge poètic, filosòfic i vertiginós a través del temps i del continent.

Cock ha aplaudit la col·laboració entre el TNC i el KVS de Brussel·les i ha fet paral·lelismes entre les dues ciutats per les seves comunitats “àmplies” i “diverses”.

La directora artística del TNC, Carme Portaceli, ha explicat que l’escenografia del muntatge estava preparada per estar coberta d’aigua però que la crisi de sequera que pateix el país ha obligat la producció a buscar solucions “poètiques” per substituir la bellesa de l’aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona