Arts escèniques

L’actor i ‘clown’ Nanu Ferrari actuarà dos mesos a Las Vegas i fent d’Elvis a Reno

L’actor i clown Nanu Ferrari, originari de Banyoles i resident a Lloret de Mar des de fa anys, ha tornat a ser contractat per l’agència d’artistes americana Everything Entertainment, que l’ha de portar a actuar durant dos mesos a Las Vegas (Estats Units). Avesat a anar-hi, allà va desenvolupar bona part de la seva carrera artística als EUA (als anys noranta) i hi va tornar a treballar el 2015, aquesta vegada no hi anirà per transformar-se en Sivrinka Sadaspatranka –una ballarina vestida de rosa de cap a peus experta en el xou de bombolles, animació i màgia–, sinó que està obert a la improvisació. L’agència que el contracta tampoc li ha acabat de confirmar a quins hotels s’estarà, però segurament tornarà a actuar en convencions i festes privades que solen organitzar-se en aquesta ciutat dedicada a l’oci empresarial i turístic, al voltant dels casinos.

Entusiasmat que l’hagin tornat a contractar a la ciutat on diu que sempre l’han acollit molt bé, sí que sap que durant uns dies es desplaçarà a la veïna Reno (Nevada) per encarnar un Elvis gens convencional. Ferrari, que no sol fer imitacions sinó interpretar personatges de creació pròpia (n’ha caracteritzat una vuitantena), ha acceptat l’oferiment perquè precisament no haurà de fer d’Elvis, sinó portar a terme una imitació “més friqui i original” del rei del rock.

Nanu Ferrari va haver de passar un càsting a correcuita fa unes setmanes demanant a un actor i amic seu, Jaume Fonalleras, que li deixés un vestit vell que tenia d’Elvis Presley que li va anar com a anell al dit, perquè precisament volien una imatge que no fos de pura semblança sinó una encarnació diferent, perquè segons sembla ja hi haurà desenes d’altres artistes que l’acompanyaran en un xou que es farà al voltant de la seva figura.

Miquel Vidal i Roura (Banyoles, 1955) es diu de nom artístic Nanu Ferrari, un actor que va formar el seu estil propi al taller de dansa i expressió corporal Mariola Cortés de Barcelona. El 1980 va debutar com a artista convidat al programa Aplauso de Televisió Espanyola. A continuació, aleshores es feia dir GranMichel, es va traslladar a l’Amèrica Llatina a treballar en xous de televisió i sales de festa. El 1990 va anar a Miami i es va formar com a actor al Miami Community College. Després es va traslladar a Califòrnia, on va protagonitzar diversos espots de televisió i va actuar en espectacles de varietats, teatre i televisió. Després d’un breu pas per Las Vegas, el 2002 va tornar a l’Estat espanyol, on va fer diverses aparicions a les televisions autonòmiques i a Antena 3. Ara continua interpretant els seus personatges d’animació visual i actua tant al teatre com en sales de festes d’hotels, càmpings o casaments i festes infantils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda