Música

la crònica

Èpica, poesia i Battiato

La sala simfònica, la Montsalvatge, de l’Auditori de Girona es va omplir dissabte per rebre un dels pocs concerts simfònics que els barcelonins Blaumut faran per commemorar el seu desè aniversari o, més concretament, els deu anys de l’èxit de la cançó Pa amb oli i sal i del seu primer àlbum, El turista, gràcies al qual el quintet va iniciar una sòlida trajectòria que, quatre discos després, l’ha consolidat com una aposta molt segura dins del panorama musical català. A més, en aquest cas han reforçat el seu tret diferencial, l’ús de cordes clàssiques en un context pop, amb tota una orquestra, la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB), que amb mig centenar de músics en escena i molta energia dona una nova dimensió a les cançons compostes per Xavi de la Iglesia, amb la seva poesia i la seva èpica tranquil·la, sota la influència reconeguda de Franco Battiato. El seu Voglio vederti danzare va sonar dissabte al final d’un concert que va arribar amb 24 cançons a les dues hores i que va acabar amb el grup cantant entre el públic, sense cap amplificació i al mig d’un respectuós silenci, les Bicicletes amb què comença El turista i que ja havien obert la nit,

En vint temes i tres bisos, amb Pa amb oli i sal com a gran cloenda oficial, Blaumut va repassar de manera força equilibrada els seus cinc discos, deixant entreveure sobretot en les peces instrumentals (El pont de l’Academia, El camí dels elefants) el poder evocador de la seva música, ideal com a banda sonora cinematogràfica, més encara en format orquestral. Ovacionats en diversos moments, Blaumut va confirmar l’estabilitat de la seva ja llarga relació amb un públic que l’estima com el primer dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda