Música

L’ADAC premia Michel i El Foment en un acte ple de crides a la defensa activa de la llengua

Els 37ns Premis a la Normalització Lingüística han omplert aquest vespre l’Auditori Irla de la Generalitat a Girona, on ha intervingut el president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder

L’Ateneu d’Acció Cultural, l’ADAC, ha lliurat aquest vespre els seus 37ns Premis a la Normalització Lingüística i Cultural, en un acte que un cop més ha omplert l’Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona, tant de gent com de crides a la defensa activa de la llengua catalana, sobretot a través del seu ús quotidià. El president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, hi va oferir una panoràmica molt ben argumentada de l’estat actual de la llengua a tots els Països Catalans, repartits majoritàriament entre tres estats, Andorra a banda, que no destaquen per respectar els drets del catalanoparlants.

Durant l’acte, que ha estat presentat per Julieta Cortina, hi han intervengut el nou president de l’ADAC, Pep Muñoz i també, en la recta final, el delegat territorial de Cultura, Josep Calataiud, i el tinent d’alcalde i regidor de Cultura en funcions, Quim Ayats.

Com ja s’havia anunciat prèviament, els guardonats per votació popular han estat el complex cultural El Foment i l’entrenador del Girona Futbol Club, Miguel Ángel Sánchez Muñoz, Michel, com a model de nouvingut que de seguida es va esforçar per aprendre i fer servir el català, com a la seva intervenció d’avui, en què Michel ha dit que el seu tarannà és, en bona part, conseqüència del caràcter obert de la seva família i del seu barri, Vallecas.

A més, Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona, ha rebut el premi al millor article sobre llengua publicat a El Punt Avui, per D’‘Alcarràs’ a Aina: el català és un bon negoci, i Jordi Mulet, el premi a la millor carta publicada a la secció El lector escriu d’aquest diari, per Calen ganes, i no el C2. La coral de l’ADAC, que ha actuat en un parell de moments de l’acte, l’ha tancat juntament amb tots els presents cantant Els segadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen