Música

MÚSICA

El Primavera Sound perd un 15% de públic al Fòrum, sobretot estranger

La sensació que, el d’enguany, ha estat un Primavera Sound força més còmode que, sobretot, el del 2022 s’ha confirmat amb les xifres d’assistència facilitades aquesta tarda pels seus organitzadors. Si, l’any passat, el Fòrum va reunir 66.000 espectadors en la primera jornada de pagament i 80.000 en les cinc següents, enguany hi han passat 54.000 persones dijous, 68.000 divendres i al voltant de 70.000 dissabte. És a dir, d’una mitjana de 77.000 visites diàries s’ha passat a una de 65.000 , situant-se d’aquesta manera a les xifres d’abans de la pandèmia. “És la mida de festival que estàvem buscant”, ha afirmat, però, en roda de premsa un dels directors del Primavera Sound, Alfonso Lanza, que també ha descartat que, amb un més que probable canvi de govern a Barcelona, el festival torni a posar damunt la taula la idea de celebrar-se en dos caps de setmana, tombada pel govern d’Ada Colau.

La caiguda de públic estranger (un 65% el 2022 i un 52% aquest 2023) pot ser el que expliqui aquesta baixada d’espectadors, tot i que poder celebrar l’any passat una nova edició després de dos anys de pandèmia és un factor que sens dubte explica també que, la del 2022, fos una edició de rècord, . “Hi ha hagut força menys públic del Regne Unit”, ha dit Lanza. “S’ha notat la pujada de preus d’hotels i avions, i coincidir amb la Fórmula 1 ens ha fet molt mal”. Amb tot, gent de 121 nacionalitats diferents han passat aquesta setmana pel Parc del Fòrum.

La valoració més positiva de l’edició d’enguany per part dels organitzadors del festival ha tingut de protagonista la redistribució d’escenaris, motivada sobretot per la impossibilitat d’instal·lar-ne cap, per negativa de l’Ajuntament, al terme municipal de Sant Adrià. “Estem especialment satisfets amb al configuració del Fòrum”, ha assegurat Lanza, per a qui les “distàncies més curtes” entre escenaris ha estat un dels punts a favor d’aquest 2023. “S’ha tornat a parlar de música”, ha remarcat, per la seva banda, el cap de premsa de l’esdeveniment, Joan Pons, que ha destacat també les nombroses bandes que enguany han debutat al país via Primavera Sound i ha reivindicat la graella artística més enllà dels escenaris principals.

Amb el concert, aquesta matinada, de Rosalía, el Primavera Sound tancarà la seva 21a edició a Barcelona i marxarà a Madrid, on hi celebrarà la primera amb un cartell artístic pràcticament igual. Els organitzadors esperen congregar a la Ciudad del Rock d’Arganda del Rey 40.000 persones diàries, 10.000 menys que el topall del seu aforament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA