Altres

L’urbanisme tàctic de l’Ajuntament de Barcelona, d’Arauna Studio, Grand Laus 2023 en disseny gràfic

Els Premis ADG Laus, que atorga l’Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d’Art del FAD (Foment de les Arts i del Disseny), han guardonat en la categoria de disseny gràfic l’urbanisme tàctic impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i ideat per Arauna Studio que es pot veure en diverses vies asfaltades reconvertides en zones peatonals de la capital catalana, com per exemple al carrer Pelai, sobretot arran de la pandèmia.

El disseny, segons destaca el FAD, adapta el particular panot de les rajoles de Barcelona, del 1906, pintant-lo en stencil i transformant-lo en un sistema flexible, capaç d’adoptar diferents formes segons la diversitat de l’espai urbà.

Aquest dijous al vespre s’ha celebrat la cerimònia de lliurament dels premis, convocats des del 1964. En la categoria de Digital s’ha atorgat un Grand Laus a la web de l’agència Silencio. El Gran Laus de Publicitat ha estat per Muchoyó de Jorge Martínez, F33, Collage, Arena i Hype, un campanya protagonitzada per un Pocoyó que s’ha fet gran i ara es fa dir Muchoyó amb l’objectiu de donar veu a infants i adolescents per exigir en primera persona el compliment dels seus drets sobre discriminació, treball infantil, violència sexual o conflictes bèl·lics. El Gran Laus d’Audiovisual ha estat per al curtmetratge InTENsity de Brut i Bounty Banana, rodat en diverses localitzacions i amb tècniques diverses, des del live action al 3D i el motion graphics.

El jurat també ha premiat amb el Laus Young Talent el curtmetratge d’animació stop motion Beyond the Fringe de ConstanzaBaj, Han Tang i Giulia Zanette, que són alumnes d’un màster d’Animació a Bau.

En la 53a edició dels Premis, s’han presentat 1.200 projectes i durant aquest dijous s’han premiat 313 projectes, entre els quals 42 Laus d’Or, 89 Laus de Plata i 177 Laus de Brone.

El Laus d’Honor ha estat atorgat al dissenyador José María Cruz Novillo, mentre el CCCB ha estat distingit amb un Laus d’Empreses i Entitats, dos guardons honorífics escollits per un comitè d’experts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona