Música

Crònica

Planestiueja’t

Gran festa familiar

El Planestiueja’t , el festival musical que organitza des de fa set anys l’Ajuntament de la localitat garrotxina de les Planes d’Hostoles –l’organitza en el sentit més estricte: et pots trobar a la taquilla el nou i molt jove regidor de Cultura–, va celebrar dissabte la seva gran festa familiar: tota una jornada d’activitats diverses, amb inflables, un trenet i un petit circuit d’aventura, però amb la música en directe com a eix vertebrador. I ara mateix n’hi ha de molt i molt bona per triar dins l’escena musical familiar del país, en la qual s’han implicat músics molt solvents disposats a oferir propostes de qualitat per a la mainada.

Justament, la festa de dissabte es va obrir al migdia amb una de les últimes novetats d’aquesta escena, el grup La Clika, impulsat per la xarxa de les Cases de la Música i format, en la part vocal, per cinc noies i nois d’11 a 14 anys provinents de diferents punts del país, que van ser seleccionats a través d’un càsting per posar veu a unes cançons que també s’han utilitzat aquest curs per treballar la música i els valors a les escoles i completar el projecte amb diferents cantates. Ara La Clika continua com un grup amb moltes possibilitats: per les bones cançons, com ara No el deixis sol i Has de ser tu mateix; per la solvent banda d’instrumentistes que les interpreten, i, sobretot, pel bon treball en escena dels joves cantants.

Després de dinar va arribar el torn de la banda gironina Rikus, que hi va estrenar formació de luxe amb àmplia secció de vents, per presentar el seu segon disc, Cromàtics. En Rikus i la Tina, al capdavant de la banda, van dirigir la gran festa familiar, que va acabar amb els pares i mares fent de cavalls de la mainada en una cursa derivada en una gran i divertida bogeria col·lectiva. Rikus s’està consolidant, amb cançons que conviden a tenir cura del planeta, com ara Cromàtics, No volem més plàstics i La revolta dels ocells, com un dels grups que està treballant més i millor per situar la música familiar en el lloc que li correspon dins el circuit de la música en directe. I el mateix es pot dir de Xiula, que va tancar dissabte la jornada amb el seu potent directe i cançons sobre temes universals –les manies alimentàries, les invasions de polls, l’autoestima i el respecte als altres– que fan ballar i pensar els petits i els grans. En resum, una gran festa familiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona