Cinema

Cultura

Ron Cephas Jones, actor de la sèrie televisiva ‘This is us’ (2016-2022)

Va guanyar dos Emmy a millor actor convidat en una sèrie dramàtica (2018 i 2020)

L’actor nord-americà Ron Cephas Jones va morir el 19 d’agost, a l’edat de 66 anys, a causa d’un problema pulmonar que arrossegava de feia temps, segons ha informat el seu mànager, Dan Spilo.

Va néixer el 1957 a Nova Jersey i va estudiar teatre, però la seva primera feina va ser com a conductor d’autobús. Va viatjar, es va casar, va tenir fills i es va separar, i no va ser fins als anys noranta que, de tornada a Nova York, va començar a exercir la professió d’actor. Va començar actuant en una obra de teatre basada en la cançó Don’t explain de Billie Holiday. La seva brillant actuació va cridar l’atenció a un director de càstings que havia anat a veure l’obra i, gràcies a aquest fet, el 1994 va rebre una oferta per protagonitzar el film Murder magic. Va ser la seva estrena en una pel·lícula i a partir d’aquel moment li van anar sorgint més propostes. He Got Game (1998), Sweet and Lowdown (1999) dirigida per Woody Allen, o en sèries com Law & Order (1997) i més recentment Banshee (2015), Mr. Robot (2015-2016) o Luke Cage (2016-2018). La sèrie que el va fer realment famós va ser This is us (2016-2022). Es va estrenar a la cadena NBC amb un gran èxit d’audiència i va ser guardonada amb una multitud de premis. Jones hi va interpretar el personatge de William Hill, el pare biològic de Randall Pearson, i gràcies a aquest paper va aconseguir un Emmy a millor actor convidat d’una sèrie dramàtica el 2018 i el 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia